Fii un profesionist Android – sfaturi pentru novici

top-android 13 iun.

Fii un profesionist Android – sfaturi pentru novici

Multi dintre noi avem un smartphone care are drep sistem de operare Android-ul, un sistem de operare realizat de cei de la Google. Chiar daca la nivel global Android-ul detine mai bine de doua treimi din cota de piata, foarte putini din acesti utilizatori folosesc sistemul de operare la capacitatile sale maxime.

Android-ul nu este un sistem de operare foarte complicat si nici unul care necesita prea multe cerinte de la telefonul tau. Chiar si  asa sunt numeroase metode prin care iti poti face telefonul mai rapid si mai eficient, fara a instala aplicatii nedorite.

Mai intai va trebui sa identifici categoria din care telefonul tau face parte

Low-end Android. Sunt dispozitivele care folosesc Android si au un procesor < 1GH, memorie RAM < 512 MB. Printre aceste telefoane putem enunta Samsung Galaxy Ace, HTC Touch. Va trebui sa faci multe schimbari din setari pentru a  imbunatati performanta

Medium-end Android – Printre acestea enumeram Samsung Galaxy S Advance sau HTC Desire. Procesoare de 1 GHz dual core si memorie RAM sub 1GB.

High-end Android – Acestea sunt telefoanele din gama de top si au un procesor mai mare de de 1GHz quad core si memorie RAM de peste 1 GB. Exemple din aceasta categorie sunt Samsung Galaxy S5, HTC One V, Sony Xperia Z2.

Curata memoria cache a telefonului tau. Poti face asta din setari in mod simplu sau poti folosi un program de genul Clean master sau All-in-One Toolbox.

Pentru a mentine bateria pentru mai mult timp, incearca sa te indepartezi de wallpaperele live si de widget-uri complicate. De asemenea incearca sa pui un wallpaper cu o tenta mai inchisa pentru a atinge acelasi scop.

Dezactiveaza aplicatiile pe care nu le folosesti. Multe telefoane vin cu aplicatii de care nu ai mare nevoie. Acestea le poti dezactiva din setari. Vei castiga spatiu si telefonul tau va rula mai rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *