Greseli facute de cei ce cumpara online

cumparaturi online 13 oct.

Greseli facute de cei ce cumpara online

Cu siguranta shoppingul online ne-a facut vietile mult mai usoare. Gasim online, disponibile oricand, oferte si promotii pentru produse din cele mai diverse. Nu e de mirare ca trendul catre online evolueaza si sectorul e-commerce se dezvolta tot mai mult. Cu toate acestea, fiecare lucru vine cu propriul pret, existand astfel cateva avertismente de care trebuie sa tina cont cei ce se angajeaza in shoppingul online.

Principala greseala de evitat atunci cand se aleg produse din mediul virtual – aici ne referim cu preponderenta la articole vestimentare – este neverificarea marimilor. Multi cumparatori se trezesc cu surpriza de a primi in colet bluza, hanoracul sau perechea de pantofi comandata, de o marime prea mica sau prea mare. Tabelul de marimi trebuie astfel verificat atent, pentru a nu va trezi cu surprize.

O alta greseala ce poate afecta siguranta datelor cumparatorilor este salvarea datelor bancare pe site-ul de pe care se fac cumparaturile. Pe de o parte este o facilitate – nu va mai trebui decat sa confirmi ulterior prin cateva click-uri decizia ta de cumparare. La fel insa, din doar cateva click-uri, un hacker poate sa obtina acele informatii bancare. Prin urmare, atentie!

A nu citi review-uri si testimoniale despre un anume produs sau serviciu inainte de cumparare poate fi de asemenea o greseala. Parerile altor clienti pot ajuta la luarea unei decizii mai bune de cumparare, iar cum nu poti inspecta si verifica produsul respectiv, te poti baza pe aceste pareri in prima faza.

Chiar si a ramane fidel unui singur site sau magazin online poate fi o greseala. Piata caracterizata de concurenta acerba isi face simtita prezenta cu atat mai mult in mediul virtual, prin urmare trebuie sa verifici constant si alternative la site-ul de pe care iti faci majoritatea cumparaturilor. Este posibil sa gasesti in alta parte acelasi produs la un pret mai bun sau oferte mai atractive.

Preventia este mai buna decat tratamentul – cum se spune – astfel incearca sa eviti aceste greseli in momentul in care ai luat decizia de a cumpara diverse produse online.

2 Comments

  1. Daca stii cum sa alegi magazinul online nu-ti mai iei nici o teapa. Mi-am cumparat de exemplu anvelope de iarna de pe anvelomag.ro si chiar am fost multumit – n-a mai trebuit sa pierd timp si bani prin magazine si am gasit si un pret mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *