Au vreo valoare nutritiva picioarele de gaina?

picioare de gaina 12 dec.

Au vreo valoare nutritiva picioarele de gaina?

Cand cumparam un pui sau o gaina, ultimul lucru la care ne gandim sunt picioarele. De obicei cautam pieptul de pui, copanelele, aripioarele. Picioarele nu au cautare pentru ca nu au carne, muschi; doar oase si piele. Desi nu prea sunt folosite in gatit, au in fapt o valoare nutritiva destul de ridicata.

Reprezinta o sursa buna de cartilaje. Sunt de asemenea bogate in calciu si proteine, ce ajuta la fortificarea cartilajelor umane de asemenea. Picioarele de gaina sunt foarte bogate de asemenea in proteine ce ajuta la dezvoltarea masei musculare, 19,4 grame de proteine la 100 de grame, ceea ce reprezinta peste 35% din doza zilnica recomandata. Astfel ajung sa fie foarte benefice pentru un regim activ, mai ales pentru cei ce fac exercitii fizice si cauta marirea masei musculare.

Vitamina B2 poate fi de asemenea gasita in picioarele de gaina, intr-o proportie de aproximativ 12% din necesarul zilnic. Pe langa intarirea sistemului imunitar, vitamina B2 este foarte importanta pentru formarea de celule rosii sanatoase si pentru metabolizarea grasimilor, carbohidratilor si proteinelor si transformarea lor in energie.

Vitamina B9 este de asemenea continuta in picioarele de gaina, fiind cruciala pentru transformarea carbohidratilor in glucoza – care este folosita pentru productia de energie.

Vitamina B12 – cresterea continutului de vitamina B12 in organism prin consumul de picioare de gaina ajuta mult, prevenind anemia si oboseala excesiva.

Fosforul este de asemenea prezent in concentratie mare in picioarele de gaina fierte. La 100 de grame continutul este de pana la 83 mg fosfor, ceea ce inseamna aproximativ 8% din necesarul zilnic pentru organism.

Calciu – picioarele de gaina sunt in special foarte bogate in aceasta substanta, acel mineral foarte benefic pentru oase. De asemenea picioarele de gaina contin si fier, la 100 g consumate acoperindu-se aproximativ 5% din necesarul zilnic al organismului.

Surprinzator, nu? Daca pana acum le dadeam deoparte, le aruncam, poate ca ar fi timpul sa le includem macar periodic in alimentatie, in asa fel incat sa putem beneficia de proprietatile lor nutritive.

One Comments “Au vreo valoare nutritiva picioarele de gaina?

  1. Fosforul este de asemenea prezent in concentratie mare in picioarele de gaina fierte. La 100 de grame continutul este de pana la 83 mg fosfor, ceea ce inseamna aproximativ 8% din necesarul zilnic pentru organism.

    Cum poate sa fie 8% mult ? Cica concentratie mare …. de la 8% pana la 100% mai e ogramada … eu nu inteleg site-urile astea unde tot scrie ca e mult tare si apoi tranteste un procent din asta jlanic gen 10 % – dar cica e mult …. cum poate sa fie 10% mult ? De la 10% pana la 100 % cat ai nevoie zilnic mai e ogramada … clar ca ramai cu deficit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *