Sfaturi pentru a fi Public Speaker

14 dec.

Sfaturi pentru a fi Public Speaker

Pentru a fi un public speaker de succes care reuseste sa mentina atentia ascultatorilor sai pentru ore in sir  va trebui sa iei in considerare o serie  de sfaturi si elemente dupa cum urmeaza:

  • Sa ai un mesaj clar de transmis

Sunt doua cuvinte cheiei aici de care trebuie sa fii constient : special si spectatori. Aproape oricine poate vorbi si transmite un mesaj. Este critic sa stii cum sa incadrezi acel mesaj in asa fel incat atunci cand il prezinti, mesajul in sine te va defini ca fiind un public speaker. Gaseste mesajul potrivit si gaseste o metoda prin care il poti face special.

  • Sa cunosti publicul

Sa spunem ca ai mesajul tau special pregatit. Fantastic! Acum, tot ce trebuie sa faci este sa stii cui transmiti acel mesaj. Este important sa stii ce vrea publicul tau sa auda de la tine. Nu poti transmite un mesaj legat de biologie unei clase de matematica, indiferent de cat ai fi de explicit si car ar fi de bine argumentat discursul tau.

  • Lucreaza la calitatile tale

Sunt foarte multe oportunitati de care te poti lega in privinta dezvoltarii tale ca public speaker. Poti sa te inscrii la diferite programe si cursuri realizate special in acest scop. ToastMasters este un exemplu de o astfel de organizatie care s-a infiintat pentru a imbunatati activitatea de vorbire in public. Vei gasi pe internet numeroase astfel de programe gratuite sau patite care te vor ajuta sa devii un public speaker de succes.

  • Construieste-ti imaginea publica

Una din calitatile principale ale unui public speaker este aceea de a fi desigur, public. Pentru a iti dezvolta o imagine publica poti sa alegi un website, un blog, un cont de Twitter sau chiar Youtube. Oricare din variantele enuntate te vor ajuta in realizarea acestui scop. Castiga credibilitate prin imaginea ta.

 

One Comments “Sfaturi pentru a fi Public Speaker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *