Maini transpirate – cauze si tratamente

palme 14 oct.

Maini transpirate – cauze si tratamente

Transpirarea palmelor este un proces normal al organismului care ajuta la racirea corpului si lubrifierea pielii. Este un raspuns la cresterea temperaturii corpului si aceasta reactie se intalneste atat la femei cat si la barbati. Desi nu este o conditie medicala foarte daunatoare, poate sa afecteze persoana in sensul ca va simti o retinere din a face unele lucruri, precum intalnirea de noi persoane, strangeri de mana, intalniri etc. Astfel de persoane au uneori si un respect de sine scazut si probleme cu increderea in sine.

Palmele transpirate se datoreaza nervilor hiperactivi, care trimit semnale catre glandele de transpiratie din piele. Conditia medicala caracterizata prin transpiratie abundenta se numeste hiperhidroza. Aceasta provoaca uneori  anxietate si nervozitate persoanelor, amplificand transpiratia. Este un lucru obisnuit, insa poate fi si un simptom al diverselor infectii sau afectiuni precum:

  • acromegalia – oase ale mainilor si picioarelor marite
  • probleme cu anxietatea
  • cancer sau sindrom carcinoid
  • probleme cu nivelul glucozei
  • boli cardiovasculare
  • hipertiroidism
  • menopauza
  • atac cerebral
  • tuberculoza si alte infectii
  • folosirea anumitor medicamente

Masuri preventive pot fi luate. Aerul conditionat poate ajuta, evitati de asemenea sa tineti mainile in buzunare, cu manusi sau tot timpul incalzite. Evitati situatiile stresante, pe cat posibil mentineti-va calmul si relaxarea.

De obicei nu stim cum sa combatem aceasta problema, cu toate acestea exista diverse metode de a scapa de transpiratia excesiva in palme si talpi. Unele sunt destul de scumpe, precum interventiile chirurgicale asupra glandelor de transpiratie, sau injectiile cu botox. Remedii mai la indemana ar putea fi: pudra de talc, antiperspirante, inmuierea mainilor in ceai sau apa pentru jumatate de ora o data pe saptamana si altele.

La un moment dat oricare dintre noi avem mainile transpirate datorita nervozitatii, caldurii sau altei probleme de sanatate. In majoritatea cazurilor mainile raman umede o perioada scurta, dupa care transpiratia dispare treptat. Daca totusi continua, unul din remediile enumerate anterior pot fi folosite, iar daca nici acestea nu functioneaza, trebuie consultat si un doctor, el poate fi cel mai in masura sa puna un diagnostic si sa recomande un tratament.

One Comments “Maini transpirate – cauze si tratamente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *