Yacht-ul monstru: concept Kraken

yacht-kraken 17 nov.

Yacht-ul monstru: concept Kraken

Plutind pe valurile apelor, acest super yacht ar putea deveni un monstru al marilor- la propriu. Conceptul de yacht Kraken- care este botezat dupa un personaj gigant din mitologia nordica- a fost proiectat de catre o echipa de designeri suedezi, si este o vatianta de lux a unui club mare, aici gasindu-se si o receptie, scari in spirala si chiar un spatiu pentru heliport. Masoara 60 de metri lungime si prinde o viteza de pana la 35 de noduri.

Kraken a fost proiectat de catre aceeasi echipa care a creat masina concept Vapour GT, o masina tip Batmobil supercar, care atinge viteze de pana la 290 km/h si care are un aspect futurist. Designer-ul sef, Eduard Gray de la Gray Designs, a sustinut ca, prin acest proiect, isi doreste sa impartaseasca lumii ideile sale inovative de „vehicule extreme”.

De exemplu, atat vehiculul de teren cat si cel de mare, sunt dotate cu vopsea metalica care evidentiaza aspectul cromatic dar si culoarea rosie a acestora. In plus, Kraken dispune si de culori negre, care ii scot in evidenta aspectul feroce al conceptului futurist. De asemenea, yacht-ul Kraken dispune de patru punti principale, dar si cazare la fiecare nivel. Parbrizul inchide un salon de mari dimensiuni, iar casa pilot se afla la un nivel mai ridicat, astfel incat sa ofere vizibilitate panormaica celor care vor calatori cu acest yacht futurist.

Povestea creaturii Kraken

Designer-ul acestui yacht, Eduard Gray, sustine ca „Kraken este un concept care va intrece limitele cunoscute de om pana acum. Design-ul este inspirat dupa conceptul de masina de teren Vapour GT. Kraken chiar este un monstru al marilor, resind sa intimideze orice <pirat>”- sustine acesta.  Numele yacht-ului futurist vine de la monstrul marin cu tentacule, care poarta numele de Kraken si care se crede ca avea o inaltime de 30 de metri. Asa cum spune si povestea, bestia mistica era un monstru marin cu tentacule, care manca balene si devora nave intregi. Povestile despre acest monstru dateaza inca din secolul al XII-lea, si au inceput in Norvegia, intruchipand Kraken ca fiind o creatura atat de mare, incat adesea era confundata cu o insula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *