Victimele sclaviei sufera de probleme psihice

sclavie 24 nov.

Victimele sclaviei sufera de probleme psihice

Sclavia reprezinta o problema de ordin social, si asta chiar inainte ca societatea moderna din zilele noastre sau guvernele sa existe. Insa, cel mai grav lucru atunci cand vine vorba de sclavie este ca aceste victime sufera de tulbrari de ordin psihic chiar si dupa ce au reusit sa supravietuiasca groazei la care au fost supusi.

Deci, cui si la ce serveste sclavia? Fiecare aspect al vietii sclavilor este determinat de catre cei care ii detin, fiind exploatati la maxim, „proprietarii” profitand de activitatea lor fizica si chinuindu-i in cele mai urate moduri. Sclavii sunt suspusi la munca zi si noapte, sapte zile pe saptamana si tot sunt abuzati de stapanii lor. Poate nu stiai, insa sclavia exista si in ziua de azi, fiind cunoscuta si sub numele de trafic cu fiinte umane. Fetele si baietii tineri pot fi vanduti pentru scopuri sexuale sau cersetorie, in timp ce altii sunt fortati sa lucreze non-stop, si asta sub amenintarea cu moartea de catre stapanii lor.

Ei bine, acestea sunt doar cateva aspecte neplacute ale sclaviei, insa, odata ce un sclav reuseste o cale de a scapa de chinurile la care este supus, suferinta sa nu se termina aici. Acestia trebuie sa isi traiasca viata cu trauma pe care au experimentat-o in zilele de saracie si de tortura. Oamenii care au trecut prin asa ceva trebuie sa mearga la somn cu imaginea stapanilor sai care i-au chinuit atata timp.

Sclavia sparge legaturile care se formeaza intre oameni. Increderea umana se deterioreaza si, in acelasi timp, se ajunge la stari de depresie, anxietate sociala si stres post- traumatic. Fostii sclavi nu mai pot duce o viata normala, asa cum probabil au dus-o inainte de a fi vanduti ca niste animale unor oameni fara suflet.

Evaluare psihologica

Exista specialisti care ofera spirjin celor care au fost supusi unor astfel de acte, descoperindu-se ca evaluarea psihologica poate avea efecte benefice asupra victimelor. Incet, acestia pot reveni la o viata normala si pot trai intr-o lume normala. Tehnicile folosite de psihologi sunt rafinate si dezvoltate astfel incat sa ajute oamenii in suferinta. Insa, mai presus de mila si bunavointa, trebuie sa se ia masuri drastice impotriva sclaviei si a exploatarii umane. In statele dezvoltate, acest aspect reprezinta un virus subtil care sperie intreaga societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *