Varsta neasteptata la care oamenii spun ca sunt cei mai fericiti

viata 20 oct.

Varsta neasteptata la care oamenii spun ca sunt cei mai fericiti

Esti ingrijorat ca anii tai de glorie au trecut? Mai gandeste-te. Studiile recente arata raspunsul surprinzator privitor la varsta la care oamenii sunt cei mai fericiti.

Un studiu realizat asupra a 2000 de britanici a cautat sa afle varsta la care oamenii sunt cel mai multumiti de propria viata. Posibil sa te gandesti ca este vorba de cei tineri, pentru ca sunt sanatosi, fara griji si optimisti, spre deosebire de cei mai in varsta, care sunt priviti ca un stereotip de batrani morocanosi. Rezultatele arata insa cu totul altfel.

Varsta de 35 de ani a fost gasita precum cea mai putin fericita, existand stresul implicat de jonglarea cu viata de familie, viata de parinte si responsabilitatile de la munca. In mod surprinzator, nici la 20, nici la 30, nici la 40 de ani nu este apogeul implinirii. Studiul arata, conform raspunsurilor celor intervievati, ca varsta de 58 de ani este cea la care oamenii sunt cel mai multumiti de propria viata. Conform respondentilor, la aceasta varsta reusesc sa mentina un echilibru intre viata profesionala si cea profesionala, asigurandu-se ca profita de toate pauzele de masa si ca nu muncesc peste programe. Poate avea legatura si cu episoadele deja trecute ale cresterii copiilor si reusita lor in viata profesionala.

Nu este de mirare ca varsta de 30 de ani a fost categorisita precum cea mai stresanta, intrucat in acea perioada incercam cu disperare sa ne descurcam cu presiunea de la munca, cu familia si in acelasi timp sa pastram o relatie fericita. In momentul in care varsta se apropie de 50 de ani, ne simtim mult mai increzatori si ne organizam mai bine timpul cand vine vorba de orele de munca si viata de familie.

Din nou in mod nesurprinzator, banii au fost cel mai important factor stresant, conform raspunsurilor celor intervievati, iar aproape doua treimi au declarat ca viata buna de familie le-a adus cele mai mari multumiri. Faptul ca erau fericiti la locul de munca era pe locul secundar in topul lucrurilor ce ii faceau fericiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *