Valorile de baza ale unei companii

valori 17 sept.

Valorile de baza ale unei companii

Valorile de baza ale unei companii joaca un rol foarte important in stabilirea pozitiei acesteia in piata foarte competitiva din zilele noastre. Sunt concepte si reguli de baza pe care trebuie sa se bazeze compania pe parcursul intregii sale existente. Aceste seturi de reguli si principii pot fi folosite si individual, insa pentru companii este vital, formarea unei imagini si urmarea acestui set de valori de baza fiind ceea ce va defini compania pe termen lung.

Valorile de baza sunt componentele semnificative care identifica o afacere. Sunt standarde specializate stabilite de o firma cu privire la functionare, luarea deciziilor, rezolvarea problemelor, relatiile cu clientii etc. Scopul oricarei afaceri este de a atrage profit, lucru ce poate fi usor realizat in momentul in care clientii si consumatorii sunt impresionati de satisfactia oferita de serviciile si produsele oferite.

Sunt multe avantaje pe care le aduc valorile de baza ale companiei. Beneficiul principal este ca ofera clientilor si consumatorilor o imagine clara asupra afacerii. Vor ajuta la mentinerea relatiilor cu publicul, cu potentialii si actualii clienti, cu furnizorii si cu firmele concurente. Ajuta de asemenea in procesul decizional. Astfel, daca in cadrul unei companii urmeaza sa fie luata o decizie importanta, aceasta trebuie luata in conformitate cu politica firmei si cu valorile pentru care este recunoscuta pe piata. In acest fel nu va fi afectata imaginea firmei, obiectivele vor fi atinse mai usor.

Cum se creaza aceste valori?

Crearea si dobandirea acestor valori de baza este procesul cel mai important ce are loc in planificarea strategica. Sunt companii care nu aloca resursele cuvenite acestui proces, nu dau importanta formarii unei imagini care va trebui ulterior mentinuta, nu isi traseaza o linie de standarde si valori de urmat si prin urmare inceteaza sa mai existe dupa ceva timp. Trebuiesc valorificate punctele forte, identificate slabiciunile si pe cat posibil valorificate si transformate in oportunitati.

Prin stabilirea de standarde in legatura cu: satisfacerea clientilor, asistenta, consultanta, calitatea serviciilor, integritate, contributie la dezvoltarea carierei, cretivitate, indeplinirea obiectivelor in timpul alocat si multe altele, o companie nou intrata pe piata isi formeaza treptat o imagine si si-o imbunatateste constant, imbunatatind si produsele si serviciile oferite clientilor. Printr-un grad de satisfactie mai mare al pietei si clientilor se ajunge la profitabilitate mai mare, prosperitatea afacerii si dezvoltarea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *