Ungaria doreste oprirea imigratiei

Imigranti 15 iul.

Ungaria doreste oprirea imigratiei

Parlamentul ungar a aprobat constructia unui gard masiv la granita cu Serbia, facand parte din noua lege anti-imigratie maghiara. Miscarea doreste sa opreasca sutele de mii de migranti dinspre Africa, Asia si Orientul Mijlociu sa mai intre in Ungaria, care a devenit poarta imigrarii ilegale catre Uniunea Europeana.

Oficialii maghiari sustin ca masuri drastice sunt necesare pentru ca Uniunea Europeana nu face nimic in legatura cu aceasta criza a imigrarilor: peste 150.000 de imigranti au ajuns in Europa in primele sase luni ale acestui an si mai mult de 715.000 de oameni au aplicat pentru azil in Europa in ultimele 12 luni.

Legislatorii maghiari au votat pe 6 iulie, cu 151 de voturi pro si 41 contra, pentru ridicarea unui gard inalt de petru metri pe o lungime de 175 de kilometri la granita cu Serbia. Masura doreste sa opreasca asa numita Ruta balcanica de vest, care face legatura intre migrantii care ajung din Turcia prin tari ca Bulgaria si Grecia in Uniunea Europeana.

Mai mult de 60.000 de oameni au intrat in Ungaria ilegal in primele sase luni din 2015, o crestere de aproape 900% fata de aceeasi perioada din 2014, potrvit Frontex. Aproximativ 95% dintre migrantii care intra in Ungaria – majoritatea din Afganistan, Irak, Siria, Somalia si Kosovo – trec granita dinspre Serbia, aceasta tara nefiind membra a Uniunii Europene, dupa cum stiti.

Decizia a fost, evident, condamnata, prima care a criticat decizia fiind vecina Ungariei, Austria. Natasha Bertaud a comparat ridicarea gardului cu Razboiul Rece, cand Europa era divizata intre Est si Vest. Un alt diplomat a declarat ca: „Este scandalos. Ungaria, care a fost prima tara comunista care a iesit din Cortina de Fier, ridica acum singura o noua cortina pe granita de sud.”

Prim-ministrul maghiar, Viktor Orban, a declarat ca: „Fata civilizatiei europene nu va mai fi niciodata cum este acum. Nu ne mai putem intoarce de la o Europa multiculturala. Nici la o Europa crestina, nici la lumea de culturi nationale.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *