Un supermarket fara deseuri

8 ian.

Un supermarket fara deseuri

  Diverse

Cand vine vorba de sustenibilitate, ar fi bine sa stii ca Germania este una din cele mai bune tari cand vine vorba de noi surse de energie si de reducerea de poluanti. in timp ce aceste initiative sunt realizate de cele mai multe ori de guvern si de cercetatori, o echipa de antreprenori vor sa se aventureze si ei in aceasta industrie.  Acestia doreste sa deschida un supermaket numit Original Unverpackt care va fi primul supermaket din Germania in care vei gasi doar produse fara ambaj.

Ideea apartine Sarei Wolf si Mienei Glimbovski care dupa ce au scapat de cantitatea imensa de plastic ce o presupune un supermaket, au decis sa renunte la studiile universitare si sa se axeste pe aceasta idee. Proiectul este unul care in desfasurare de doi ani. Acesta a inregistrat un succes rasunator intr-o campanie de crowdfunding. Echipa spera sa poata deschide cat de curand usile unui supermaket care nu foloseste deloc plastic.

Acesta va fi localizat in districtul Friedrichshain Kreuzberg din capitala Berlin. Original Unverpackt va comercializa produse avand ca sursa de aprovizionare producatori locai ceea ce consecinta duce la reducerea costurilor de transport si a poluarii. Produsele vor fi vandute in vrac, folosind containere gravity (containere intoarse cu o clapa limiteaza cantitatea de produs dorita de client). Clientii vor trebui sa vina cu propriile containere sau plase pentru a putea lua produsele sau sa foloseasca containere refolosibile din magazin.

In lista de produse vom gasi produse bio, conventionale, produse la un cost mai redus precum si produse cosmetice. Fiecare pas in procesul de aprovizionare va fi ghidat de filozofia „Zero Waste” a companiei. Aceasta are de in gand reducerea consumului de apa, ulei si combustibili necesari pentru buna functionare a supermaket-ului.

Echipa avea de gand sa stranga 45000 Euro pentru a realiza proiectul dar se spune ca acestia au reusit sa stranga fonduri de doua ori mai mari decat si-au propus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *