Uleiul presat la rece si ce iti recomanda sa il introduci in alimentatie

uleielixir.ro 14 oct.

Uleiul presat la rece si ce iti recomanda sa il introduci in alimentatie

Ai observat poate ca uleiul pe care il cumperi de pe rafturile supermarketului are o culoare usor spalacita, respectiv prezinta o fluiditate destul de mare. Poate ca ai sperat de multe ori ca, platind un pret mai mare, uleiul va fi mai colorat, mai vascos. Legat de asta trebuie sa stii ca modalitatea prin care este produs uleiul este esentiala, respectiv procesul prin care se obtine acesta. Aceasta este cea care da uleiului aspectul si consistenta.

Cum se explica faptul ca uleiul clasic din comert se prezinta asa cum e? Asta se datoreaza faptului ca este de cele mai multe ori supraprelucrat si ca are in compozitie diverse substante chimice. Un ulei de calitate nu ar putea avea un pret foarte scazut – acesta nu ar acoperi nici costurile de productie.

Cum se explica insa faptul ca uleiul obtinut prin presare la rece este mai vascos si culoarea sa este mai accentuata? Procesul de prelucrare a semintelor este de o influenta deoosebita in aceasta privinta si nu numai, ci si legat de calitate. Presarea la rece prezinta avantajul ca pastreaza integral proprietatile nutritionale ale semintelor, deci beneficiile sunt complete. Nu putem spune la fel cand vine vorba despre uleiul supraprelucrat.

De ce sa introduci in alimentatie uleiul obtinut prin presare la rece?

E mai convenabil sa te axezi pe ulei presat la rece Elixir, un nume popular in randul produselor din aceasta categorie, pentru ca este complet natural. Asta insemna ca procesul la care a fost supus nu a vizat nici temperaturi inalte si nici chimicale. Procedeele vizate s-au limitat doar la tehnici mecanice.

Acest sortiment de ulei vizeaza mai intai calitatea si apoi cantitatea. Este si motivul pentru care in general preturile sunt mai ridicate. Dar stim cu totii ca sanatatea este primordiala. Pentru ca nu este supus niciunui tratament termic, uleiul va avea si o perioada de valabilitate mai redusa.

Linia de uleiuri obtinute prin presare la rece de la Elixir este una bogata, deci poti sa alegi ceea ce se pliaza mai mult si pe gusturile tale. Stii ca legat de partea nutritionala nu trebuie sa te ingrijorezi pentru ca procesul de prelucrare este unul complex si sanatos. Se disting prin faptul ca pastreaza un parfum aparte al semintelor, dar totodata pentru ca dau savoare mancarurilor.

Indiferent ca este vorba despre in, susan, canepa, dovleac, acesta vine alaturi nu doar cu o vascozitate corespunzatoare, dar si de o sumedenie de proprietati nutritive.

Cum il poti consuma? Ei bine, poti avea in vedere inlocuirea clasicului ulei atunci cand faci salate, prajituri de tot felul sau alte gustari care se servesc la rece. De ce este important sa le poti servi reci? Atunci cand supui uleiul la temperaturi mari – cand il fierbi, prajesti etc, risti sa pierzi din proprietatile sale benefice.

 Ce alte avantaje ai cand consumi ulei presat la rece Elixir?

Printr-un astfel de ulei preparatele capata o alta aroma, pastrandu-si insa gustul natural. Totodata semintele asigura aportul de nutrienti necesar. Pe scurt, mancarurile sunt mai savuroase, gustul este mai accentuat.

Daca vrei sa beneficiezi de proprietarile unor astfel de uleiuri, intra pe uleielixir.ro si comanda sortimentul dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *