Ulei de jojoba – tratament pentru par si scalp

jojoba 20 nov.

Ulei de jojoba – tratament pentru par si scalp

Uleiul de jojoba vine sub forma de ceara lichida derivata din semintele plantei de jojoba. Acest ulei a fost cunoscut de omenire de secole pentru proprietatile sale hidratante. In zilele noastre este in principal folosit pentru ingrijirea pielii si stimularea cresterii parului.

Uleiul de jojoba este un extract din semintele plantei Simmondsia chinensis, originara din regiuni din Arizona, Mexic si California. Desi cunoscut de toata lumea ca ulei de jojoba, este de fapt sub forma de ceara lichida, auriu la culoare in forma sa pur organica. Pe de alta parte, uleiul rafinat de jojoba este aproape limpede, incolor si inodor. Recunoscut pe larg pentru proprietatile sale hidratante, ete unul din cele mai importante produse naturale in industria cosmetica.

Problemele legate de par si de scalp precum matreata, caderea parului, par uscat, varfuri despicate sunt foarte comune, datorita expunerii excesive a parului la chimicale, agenti poluanti si produse cosmetice. In astfel de situatii, ingrijirea si mentinerea sanatatii parului si scalpului se impune; are o structura asemanatoare cu sebumul si uleiurile produse de glandele sebacee prezente in scalp si piele, si de aceea ajuta la reglarea nivelului acestor secretii.

Dupa cum stim, glandele sebacee au rolul de a pastra hidratati foliculii de par, cu toate acestea, in caz de secretii in exces, se formeaza cruste pe scalp si se blocheaza foliculii de par. Se ajunge astfel la incetinirea cresterii parului, la ruperea acestuia si chiar la caderea sa. Uleiul de jojoba este un agent bun de curatare, inlaturand rapid crustele formate, care duc la problemele mentionate.

Printre alte beneficii ale uleiului de jojoba se mai numara:

  • masarea scalpului imbunatateste circulatia sanguina, ceea ce stimuleaza cresterea mai rapida a parului
  • datorita propritatilor antibacteriene si fungicide, ajuta la mentinerea unui scalp sanatos
  • ajuta la prevenirea caderii parului, cauzata de dermatita la nivelul scalpului, psoriazis sau eczeme
  • ofera o stralucire naturala parului si ii da un aspect mai sanatos, tinand la distanta efectele daunatoare ale chimicalelor dure si poluantilor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *