Traim intr-o lume a dependentei

Cafea 9 iun.

Traim intr-o lume a dependentei

Voi, cei care insistati ca nu sunteti dependenti doar pentru ca nu ati cumparat ceva dintr-o alee intunecoasa sau o masina cu geamuri fumurii … sunteti siguri ca aveti dreptate? La urma urmei, cofeina da dependenta, sigur stiati – daca intr-o zi nu bei cafea si te trezesti ca te doare capul, treci prin sevraj. Probabil ca ai si glumit pe tema asta („Nu ma intreba nimic inca, nu mi-am baut cafea azi!”), insa singurul motiv pentru care nu te alarmezi este modul in care o ingerezi – daca ai vedea un coleg de munca farmand capsule de NoDoz si le-ar trage pe nas folosind o bancnota de un leu, ce ai zis? Du-te la un Starbucks maine si comanda un Frappuccino, apoi baga-ti paiul in nas si bea. Lumea s-ar criza.

Deci, tutunul, alcoolul si cofeina ar trebui sa acopere o mare parte din oamenii care citesc asta si nici macar nu am ajung in partea gri a dependentelor pe care abia incepem sa le intelegem (consumi mancare nesanatoasa cand esti stresat pentru ca dupa sa te detesti pentru asta? Cumperi compulsiv bilete la lotwerie sau termini niveluri din jocuri video, pierzand orele de somn, de munca, de viata sociala? Tremuri la gandul sa stai o luna fara smartphone? Sau o zi?)

Pentru ca majoritatea dintre noi nu sufera atat de mult din cauza dependentei noastre (sa fim seriosi, obiceiul tau de a bea cafea nu-ti va distruge viata), ignoram un lucru care este nebunesc, anume ca unii oameni au descoperit un truc neurologic care ne fac pe noi sa facem ce vor ei. Vedeti, exista o intreaga cursa pentru a determina cine poate sa ajunga pe primul loc, iar implicarile pentru viitor sunt aproape pentru nebunesti pentru a se putea intelege exact.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *