Top 4 motive pentru care vizitatorii pleaca de pe un site

vizitatori 13 ian.

Top 4 motive pentru care vizitatorii pleaca de pe un site

Atragerea de persoane care sa iti viziteze site-ul reprezinta abia o jumatate din castig. Pastrarea lor pe site timp mai indelungat, a-i face sa nu caute imediat butonul de inchidere a paginii e o cu totul alta poveste. In era digitala in care ne aflam informatia este disponibila peste tot, accesibila instant, air simpla scanare a documentelor si continutului a devenit noua forma de a citi. Prin urmare si atragerea atentiei utilizatorilor site-ului devine o adevarate provocare. Un utilizator va petrece pe site intre 10 si 20 de secunde, timp insuficient pentru a putea fi convertit intr-un client.

Pentru a preveni vizitatorii de a iesi de pe pagina in doar cateva secunde, este foarte important sa cunoastem acei factori, acele cauze pentru care ei pleaca. Tinand sub control aspectele urmatoare, bounce rate-ul poate fi scazut.

1. Timpul de incarcare al site-ului este ridicat. Nimic nu e mai frustrant in ziua de astazi decat sa stai si sa astepti ca o pagina sa se incarce, pentru ca fiecare secunda de asteptare este una ce va determina utilizatorii sa plece pe un alt site concurent.

2. Site-ul are navigatia conceputa prost. Aici ne referim la faptul ca uneori, pe unele site-uri, pur si simplu ne ratacim in cautarea informatiei necesare. Pentru a face lucrurile mai usoare trebuie sa existe filtre corespunzatoare, categorii si bare de navigare bine organizate, in asa fel incat in fiecare sectiune utilizatorul sa poata gasi ce isi doreste.

3. Prea multe anunturi si reclame. Un homepage cu multe anunturi si reclame sufoca vizitatorul, acesta gasind scuza perfecta pentru a da acel mare „X” site-ului. Evita asadar anunturile agasante care impiedica utilizatorul sa aiba acces imediat la informatia dorita.

4. Blogul este inactiv sau ultima postare e foarte veche. Daca nu exista semne de activitate pe site de ceva vreme, o cauza ar putea fi data de ultima postare de pe blog, ce a avut loc cu cateva luni in urma. Vizitatorii sunt in cautare de noutati, iar daca vor vedea ca nu gasesc nimic de actualitate, isi pierd interesul.

Incercati sa evitati pe cat posibil aceste greseli, pentru ca bounce rate-ul sa nu creasca alarmant. Degeaba ai multi vizitatori si multe click-uri pe site, daca 90% dintre ei inchid pagina in mai putin de 3 secunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *