Termostatul inteligent – solutia pentru temperatura optima in interiorul locuintei

termostat inteligent 15 feb.

Termostatul inteligent – solutia pentru temperatura optima in interiorul locuintei

Nimanui nu ii face placere sa suporte temperaturile scazute de afara, mai ales in toiul iernii. Cautam de fiecare data sa venim cu cele mai bune solutii pentru a ne asigura confortul termic deplin in locuinta. Uneori suntem dispusi sa cheltuim o buna parte a castigurilor lunare in acest sens si este de inteles de ce.

Traim intr-o era a modernitatii, in care rezolvari pentru diverse probleme gasesti la tot coltul. Nu se pune problema de care este rezolvarea, ci care este cea mai buna din multiplele optiuni. La capitolul incalzirea locuintei, din nou piata ne acapareaza atentia cu tot felul de solutii, care mai de care mai atragatoare. Responsabilitatea fiecaruia este de a opta pentru cea mai rentabila si mai avantajoasa totodata.

Termostatul ambiental – o solutie pentru un interior incalzit optim?

Sunt inca multi cei care nu dispun de un astfel de dispozitiv responsabil cu controlul temperaturii din locuinta. Unii dintre acestia fie nu au auzit despre termostate si avantajele lor, altii probabil ca nu au fost suficient de convinsi ca ar fi o investitie rentabila. Parerile cu privire la acestea sunt impartite, insa numai cei care le utilizeaza pot spune ca parerea formata este si una reala, ca s-au convins personal de eficienta lor.

Salus Controls, un nume deja popular pe piata din tara, este specializat in distribuirea unor astfel de sisteme inteligente. A reusit pana la ora actuala sa propuna o gama complexa de termostate, incepand de la modele standard, pana la termostatele din cele mai complexe si sofisticate. A avut in vedere o asemenea diversitate in ideea de a oferi publicului larg solutii pentru orice nevoie.

Ce face dintr-un asemenea dispozitiv solutia ideala pentru o temperatura optima in locuinta? Este vorba despre aparatul pe care multi il folosesc deja si prin care regleaza si controleaza valorile temperaturii dupa necesitate si dupa dorinta. Se prezinta sub o forma placuta, un design minimalist, modern, care nu incarca deloc atmosfera camerei.

Exista modele cu fir si fara fir. Fiecare dintre acestea vin la randul lor cu diverse functii si programe. Este preferata utilizarea lor pentru ca ajuta si la reducerea consumului de energie, deci si facturi mai mici. Atunci cand aerul din incapere scade sub valoarea setata, respectiv cand creste peste, termostatul porneste si readuce valoarea temperaturii la cea stabilita de tine. Este, mai simplu spus, definitia confortului.

Un alt avantaj de care vine insotit un astfel de dispozitiv este ca te scuteste de efortul depus de obicei pentru a verifica incaperea in care ai amplasata centrala. Asadar, ies din calcul acele momente deseori deranjante in care trebuia sa te ridici din confortul canapelei pentru a regla termostatul de la centrala.

Vestea si mai buna e ca gasesti si modele care se pot controla, regla si care permit setarea unor programe si de la distanta. Este vorba despre termostatele wireless, controlate prin internet. Trebuie sa ai acces la o tableta, respectiv un telefon sau un laptop de la care sa te loggezi pe aplicatia specifica. Asta inseamna ca dispare din start si consumul inutil de caldura, din perioada in care nu esti la domiciliu. Eventual poti seta un program care sa mentina o valoare minima cat esti la distanta si sa o cresti inainte de a te intoarce.

Cum iti suna toate acestea? Sunt aspecte pe care nu orice alternativa de incalzire a locuintei ti le ofera. Asadar, dupa ce pui toate cele mentionate intr-o balanta, concluzioneaza personal cu privire la necesitatea unui termostat inteligent. Daca balanta inclina pro termostat, gasesti pe saluscontrols.ro modele variate la preturi accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *