Subconstientul uman

21 iul.

Subconstientul uman

  Diverse

Subconstientul poate avea asupra noastra puteri foarte mari, indiferent daca este controlat in mod corespunzator sau nu. Asocierea dintre mintea constienta si somn ne conduce la urmatoarea intrebare: „Mintea intervine atat in vis, cat si in realitate?”. Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare este atat da, cat si nu deoarece in timp ce nu dormim, mintea noastra ne ghideaza actiunile, dar cu toate acestea mintea noastra subconstienta este tot timpul in actiune, adica subconstientul este activ chiar si atunci cand suntem treji.

Mintea subconstienta este mai mult acceptata de catre noi decat mintea constienta. Subconstientul este partea care intra cel mai bine in contact cu emotiile si dorintele noastre, in timp ce mintea constienta este influentata de ceea ce vede si aude in jurul ei pe tot parcursul zilei, mintea subconstienta detine de fapt ceea ce noi ne dorim cu adevarat. Aceste emotii sunt comunicate subconstientului prin mintea constienta. Asadar, exista o comunicare intre mintea constienta si cea subconstienta deoarece subconstientul ne poate ghida gandurile si dorintele, insa doar mintea constienta le poate transforma in actiuni.

De asemenea, subconstientul se spune ca este mintea creatoare care ne conduce la experiente noi. In momentul in care in subconstient se stabileset o idee, mintea constienta o pune in alicare, considerand-o justa. Acelasi lucru se intampla si in cazul relatiilor dintre doi oameni in cazul in care unul dintre ei considera ca celalalt nu este ceea ce isi doreste. Aici, aceasta decizie este luata de subconstient si pusa in aplicare de constient, iar acelasi lucru se intampla si in cazul persoanelor care au succes si in cazul celor care nu.

Pentru a putea controla mintea subconstienta avem nevoie de stabilirea unei legaturi puternice intre constient si subconstient, iar acest lucru se poate realiza prin autohipnoza deoarece in acest fel subconstientul va prelua toata puterea si vom afla de fapt cauzele pentru care actionam intr-un anumit fel, iar in momentul in care ne vom trezi, mintea constienta va prelua cuvintele calauzitoare ale mintii subconstiente. O alta forma de control este meditatia care ne ajuta sa ne aliniem gandurile si realizam ceea ce ne dorim cu adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *