Statisticile Kickstarter ascund adevarul

10 iul.

Statisticile Kickstarter ascund adevarul

Probabil ca ai auzit pana acum de site-ul numit Kickstarter. Acesta a fost lansat in anul 2009 si ofera posbilitatea postarii unui proiect care poate fi finantat de cei care sunt inregistrati pe acesta. Din anul 2009 pana acum site-ul a reusit sa stranga fonduri de peste 1 200 000 000 de dolari pentru mai bine de 65000 de proiecte.

Problema e ca nu toate proiectele supuse pe acest site ajung sa fie de succes. Doar in anul 2011 au fost postate 27, 086 proiecte din care doar 11, 836 au ajuns sa fie finantate. Cele care nu au fost finantate probabil ca nu vor mai vedea lumina zilei niciodata. Avand in vedere ca au fost proiecte de zeci de milioane de dolari este destul de usor sa uiti ca nu toate proiectele vor ajunge sa fie finantate si nici macar acelea nu ajung sa fie de succes.

Cand proiectul esueaza, esueaza in stil mare

9 din 10 proiecte nu ajung sa isi acopere nici macar 30% din suma de bani necesara pentru demararea acestora. Ca sa facem lucrurile si mai interesante 97% din toate priectele nu ajung nici macar la 50% din necesarul pentru finantare.

Cand reusesti, e o reusita destul de amara

Doar 1 din 4 proiecte finantate ajung sa primeasca bani cu 3% mai mult decat suma dorita initial. Doar 2 din 4 proiecte ajung sa stranga cu 10% mai multe finante.

Doar 5% din proiectele finantate ajung sa primeasca dublul sumei care il doresc inital. Domeniile cele mai favorabile in care proiectele din domeniile hardware, software, gaming si product design.

Variabilele Kickstarter

Cu cat este necesarul de finantare mai mare cu atat este mai mica sansa de succes. Cu cat sunt mai mari recompensele oferite sustinatorilor cu atat sanse de succes ale proiectului sunt mai mari. Cu cat e mai mare durata de implinire a proiectului cu atat este mai mica sansa de resita.

De retinut ar fi faptul ca doar 18% din proiectele prezentate de 50 000 de dolari ajung sa fie de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *