Songza, noua achizitie Google

8 iul.

Songza, noua achizitie Google

Daca esti un mare iubitor de muzica si de aplicatii mobile, cu siguranta ca ai folosit cel putin odata sistemul de music streaming prin intermediul aplicatiei celor de la Songza. Ce diferentia Songza de celelalte servicii asemanatoare este capacitatea de a crea playlisturi in functie de starea de sprit, locatia in care te afli, ora la care accesezi sistemul si multe alte optiuni care iti vor genera un playlist specific in functie de aceste variabile.

Songza a fost lansat in anul 2010 si se prezenta a fi un music streamer diferit. Pana in anul 2011 acesta a putut fi folosit doar in stadiul de web only, urmand ca din 2011 sa fie lansata aplicatia mobla cu acelasi scop. In momentul de fata Songza are mai bine de 5.5 milioane de utilizatori activi.

Cei de la Google au deja un serviciu de music streaming online, dar se pare ca vor sa isi imbunatateasca serviciile si sa incerce sa dezvolte si mai mult pentru a oferi utilizatorilor o experienta superioara.

Pentru moment nu exista o cifra exacta care sa exemplifice achizitia Google asupra celor de la Songza. Tot ce stim este ca suma vehiculata este de 6.7 milioane de dolari, unii spun insa s-ar discuta chiar si de suma de 15 milioane de dolari insa va ramane de vazut.

Aparent s-a inregistrat o adevarata forfota in ultima perioada in materie de music streaming. Apple a achizitionat acu ceva vreme Beats si Amazon s-a arata de asemenea interesata de un serviciu asemanator.

E posibil sa observam o integrare a sistemelor Songza in cele Google. Nu ar trebui sa fim surprinsi daca vom vedea asa ceva in Youtube sau Google Now. La cat de mult accent au pus cei de la Google pe Now in utlima vreme mai mult ca sigur vom avea o integrare care va face trimitere directa la serviciul de music streaming.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *