Semne ca dependenta de smartphone te streseaza

dependenta smartphone 20 ian.

Semne ca dependenta de smartphone te streseaza

Cat timp a trecut de cand ai luat telefonul in mana ultima data? Te simti nelinistit cand telefonul nu suna sau nu vibreaza? Iei telefonul cu tine peste tot, inclusiv la baie? Verifici ecranul la fiecare 5 secunde, indiferent ca esti intr-o conversatie cu cineva, ca esti la supermarket sau in pat? Trebuie neaparat sa raspunzi la fiecare notificare sau apel primit?

Daca raspunsul la majoritatea acestor intrebari este afirmativ, atunci ai putea sa suferi de dependenta de smartphone. Indiferent ca sunt telefoane cu iOS, Blackberry, Android sau Windows, sunt o absoluta necesitate in ziua de astazi in randul majoritatii tinerilor dar si adultilor.

Daca anxietatea te cuprinde atunci cand nu mai ai telefonul aproape, e un semn ca te copleseste deja dependenta de smartphone. Studiile arata ca cei dependenti nu pot desfasura activitati normale precum trezirea de dimineata, mentinerea relatiilor, deplasarea pana la munca, programarea de intalniri si multe altele, fara a-si folosi smartphone-ul.

Un alt semn ar fi nevoia constanta de a raspunde la toate apelurile, mesajele, notificarile si asa mai departe. Chiar si atunci cand esti in baie iei telefonul cu tine, ceea ce dovedeste ca esti dependent.

Daca esti acaparat cu totul, adesea ti se pare ca auzi telefonul sunand, cand de fapt nu e asa. De asemenea se pare ca familia si prietenii trec pe un plan secund, deoarece chiar si atunci cand esti in apropierea lor, porti o conversatie sau faceti ceva impreuna, tot ii lasi pentru cateva secunde pentru a raspunde la un mesaj sau o notificare primita.

A trece peste aceasta dependenta si a reduce stresul pe care il cauzeaza nu este la fel de simplu pe cat pare. Ecranul, sutele de aplicatii si sa nu uitam toata gama de informatii oferita de social media si nu numai cauzeaza dependenta intr-un stil mai mare decat credeam. Intelegerea modului in care poate afecta nu numai viata profesionala dar si personala este primul pas in luarea de masuri disciplinare, ajutand la recuperarea din dependenta de smartphone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.