Problema lui Noe

22 sept.

Problema lui Noe

Exista posibilitata ca o poveste cu o vechime mai mare de 6000 de ani sa fie adaptata la cerintele stiintei moderne? Se pare ca da. In cadrul unei conferinte, compania „Answers in Genesis” a surprins lumea stiintifica prin faptul ca a anuntat ca doreste sa construiasca o arca asemanatoare celei biblice, unde sa se afle mai multe specii de animale, printre care si dinozauri.

„Arc Encounter” este arca lui Noe din timpurile moderne si se diferentiaza de cea biblica prin faptul ca la bordul ei se vor afla si specii de dinozauri. Cu toate ca aceasta idee pare a contrazice credinta celor care cred in teoria creationista, oamenii de stiinta isi doresc sa fie neapart in pas cu stiinta si sa accepte faptul ca acestia chiar au existat la un moment dat pe Terra. Astfel, specialistii sunt de parere ca unele specii de dinozauri au trait in urma cu 6000 de ani, alaturi de oameni, adica si pe vremea lui Noe. Insa, de ce Noe nu a salvat si dinozaurii? Nu au incaput sau nu a vrut sa-i salveze?

Arca lui Noe

Conform Bibliei, arca lui Noe a reprezentat o constructie de mari dimensiuni care a fost realizata in urma poruncii lui Dumnezeu, care i-a vorbit lui Noe. Astfel, Noe a fost sfatuit de Dumnezeu sa aduca in barca sa toate speciile de animale si sa isi salveze familia, caci un mare potop avea sa loveasca lumea. Bineinteles, specialisti ai Bibliei sustin ca marele potop a avut loc in jurul anului 3000 i. Hr, dar chiar si asa exista unele nedumeriri atunci cand vine vorba de adaptarea la aceasta poveste. Daca ar fi existat un adevarat potop, omenirea ar fi trebui sa gaseasca pana in prezent unele dovezi geologice, iar specialistii care au analizat straturile sedimentare ale Terrei sustin ca nu au descoperit nicio urma a ceea ce ar fi putut fi potopul lui Noe.

De asemenea, in prezent exista si oameni care se intituleaza ca fiind arkeologi care sunt convinsi ca au descoperit arca lui Noe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.