Prezenta dragonului in culturile din jurul lumii

Dragon 11 mai

Prezenta dragonului in culturile din jurul lumii

Pentru o creatura care nu a existat niciodata, dragonul cu siguranta apare cam des in textele antice. Aproape fiecare civilizatie importanta a avut o mica aventura cu o creatura cu solzi, dar si falsa si mitologica. Aceasta creatura adorabila este cu atat mai uimitoare, cu cat tari diverse ca Australia, Germania, Grecia, Scotia, Italia, Japonia si Coreea de Sud au povesti separate despre acele bestii reptiliene.

Daca e sa analizam desenele care ii reprezinta, ne dam seama ca nu e ca si cand vorba despre ei s-a raspandit dintr-o singura sursa. Se pare ca multe dintre acesti povesti si mituri au aparut separat unele de altele, si exista multe teorii care exprima cum s-a intampla asta.

De exemplu, in Australia si Africa, uriasele soparte monitor si crocodilii probabil ca sunt sursa mitului dragonului, in timp ce dragonul asiatic probabil ca a aparut ca urmare a descoperirii fosilelor de balena si de dinozaur. Tinand cont ca nu aveai Wikipedia la indemana atunci si se intampla sa dai peste un os de balena care nu era in ocean, mintea ta ar fi produs o poveste interesanta pentru a explica prezenta acestuia in mijlocul campului.

O alta explicatie pentru credinta in soparti gigantice si magice de-a lungul istoriei si geografiei este atribuita fricii noastre de pradatori. Pe vremea cand eram doar niste primate care sareau dintr-o creanga in alta, pradatorii reprezentau aproximativ 80% dintre speciile pe care le gaseam sub acele crengi. Dar pe masura ce am devenit mai mari, mai inteligenti si mai inarmati cu arme albe, nici macar leii nu ne mai speriau la fel de mult.

Deci pentru a ne mentine vigilenti, creierul a extrapolat de la animalele si fosilele gasite, ajungang sa inventeze povesti despre bestii uriase care pot scuipa foc si sa zboare. Pare ciudat de exact, nu? Dar, la urma urmei, fiecare cultura are si zombi si varcolaci, asa ca poate de-a lungul timpului ne-am tot imaginat monstri, pentru ca intr-un final sa-i pastram doar pe cei mai cool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.