Prevenirea alergiei la polen
Alergia la polen te poate lua prin surprindere indiferent de situatie. Pentru multi problema apare primavara, cand totul este inflorit si vantul poarta peste tot polenul florilor. O alta perioada este exact cea dinaintea iernii, cand se scot hainele mai groase din dulapuri, haine care sunt imbibate de obicei cu particule, polen, praf, fibre si asa mai departe. Se impune prin urmare luarea de masuri de precautie, pentru ca simptomele sa nu isi faca aparitia.
1. Aplicarea de creme nazale poate fi o solutie. Peretii interiori ai narilor pot fi protejati cu o crema, in asa fel incat impuritatile patrunse sa nu treaca mai departe, provocand alergia.
2. Masti de praf – o solutie practica si la indemana, nu tocmai tolerata insa de toata lumea. Nu tot timpul esti privit cu ochi buni daca iesi pe strada purtand o masca pe fata.
3. Scutura de praf si calca toate hainele, chiar daca sunt proaspat spalate. Rufele puse la uscat aduna praf, polen si alte particule. Daca sunt scuturate bine si calcate, sansele sunt mult mai mici ca acele particule sa reziste si sa afecteze.
4. Polenul, praful si alte particule se fixeaza si pe piele, foarte usor putem fi predispusi la o reactie alergica. De aceea este foarte importanta si mentinerea unei igiene corespunzatoare.
5. Curatenia. Se impune mentinerea acesteia, atat acasa cat si la locul de munca. Trebuie tinut la distanta praful, pe cat posibil, intrucat este cauza principala a tuturor alergiilor.
O metoda la indemana oricui, o metoda herbala pentru prevenirea alergiei la polen este sa tii la indemana ceva miere. Mancarimile la nivelul ochilor si nasului pot fi foarte rapid inlaturate prin aplicarea de miere. Particulele straine se lipesc instantaneu de picatura de miere aplicata, dupa care ochii, nasul sau pielea cu apa.