Poti dona sange dupa ce te-ai tatuat?

3 aug.

Poti dona sange dupa ce te-ai tatuat?

Raspunsul pe scurt, este da, poti dona sange dupa ce ti-ai facut un tatuaj. Exista totusi cateva interdictii si limitari care sunt foarte importante. In primul rand are trebui sa stii ca exista multe sedii de donare de sange care isi rezerva dreptul de a refuza donatii, cu toate ca donatorii sunt eligibili din punct de vedere tehnic pentru a oferi sange, pe baza interviului realizat inainte de procedura de donare. Cu toate ca poate fi dezamagitor sa ti se spune ca nu poti dona sange, acest lucru este realizat din motive de siguranta a rezervelor de sange.

In unele regiuni ale lumii, artistii de tatuaj sunt supusi de cele mai multe ori, in fata unor inspectii obligatorii de catre personalul departamentului de sanatate. In astfel de regiuni, poti dona sange chiar imediat dupa ce ti-ai facut un tatuaj, fara sa mai fii nevoit sa astepti o perioada. Cu toate acestea, nu trebuie sa ascunzi personalului faptul ca ti-ai facut un tatuj recent.

In regiunile in care saloanele de tatuaj nu sunt monitorizate foarte atent, oamenii sunt rugati sa astepte aproape 12 luni pana cand au dreptul de a dona sange. In aceasta perioada se asigura ca donatorul este lipsit de orice boli transmise pe calea sangelui, care ar fi putut fi luate din cauza realizarii tatuajului intr-un spatiu insalubru.

Cat trebuie sa astepti pana sa donezi sange?

Cu toate acestea, daca iti doresti sa donezi sange dupa ce ti-ai facut un tatuaj, ar trebui sa astepti macar o saptamana, cu toate ca ai dreptul sa donezi chiar in momentul de dupa, din moment ce tatuajele determina aparitia unor inflamatii minore. Prin donarea de sange oferi corpului tau o sansa de a se recupera si de a se reface, iar multe facilitati de sanatate ofera teste de sange gratuite, pentru a nu compromite alimentarea cu sange.

Acelasi lucru este valabil si in cazul in care ti-ai facut un piercing. Daca pierce-ul a fost realizat intr-un shop complet inspectat de autoritatile medicale, atunci poti dona sange chiar imediat dupa procedura. Daca conditiile din salon sunt dicutabile, ar trebui sa astepti 12 luni pana cand vei putea dona sange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *