Posibilitatea vietii extraterestre

Extraterestri 19 mai

Posibilitatea vietii extraterestre

Potrivit unei femei numite Ellen Stofan, vom avea dovezi clare ale vietii extraterestre in urmatorii 30 de ani – si nu, nu e un mediu sau „jurnalista” pentru CanCan, ci e sefa NASA, asa ca probabil stie despre ce vorbeste.

 

Bineinteles, pentru ca o planeta sa gazduiasca viata, nu trebuie sa fie doar in locul potrivit, dar sa aiba si varsta potrivita. Sa nu uitam ca Pamantul are peste patru miliarde de ani, dar viata a aparut doar la jumatatea acestei perioade. Pe atunci, Pamantul era un morman de gunoi cu o atmosfera toxica al carui singur plus il reprezenta faptul ca nu aparusera inca manelele. Daca pana si planetele trec prin miliarde de ani de ariditate ostila, atunci sansele sa gasim sa gasim pe viata pe ele sunt destul de mici, nu?

Nu neaparat, pentru ca tot ce stiam noi era gresit. In luna februarie a acestui an oamenii de stiinta au anuntat ca au descoperit dovezi care ar sugera ca viata a aparut din noroiul primitiv cu un miliard de ani mai repede decat se credea initial, ceea ce inseamna ca primul organism a aparut acum 3.2 miliarde de ani. Acest lucru a fost determinat prin analiza unor roci foarte vechi din Australia unde s-au gasit dovezi ale conversiei nitrogenului si nitrogen, care erau irezistibile pentru organismele primitive.

Aceste creaturi jenant de simple, spune teoria, au migrat din domiciliul loc acvatic si s-au imprastiat peste pamant, care au format celule vii si dense, acoperind supratete din acesta, hranindu-se cu nitrogenul gustos al Pamantului – asa se explica urmele gasite in roci. Aceste microorganisme au eliminat, in schimb oxigen, transformand treptat atmosfera pentru mai demnele organisme pluricelulare ale viitorului.

Faptul ca enzime complexe produse de creaturi au existat pe dezastrul care era Pamantul acum 3.2 miliarde de ani inseamna ca fenomenul s-ar putea sa aiba loc mai frecvent decat am crede pe alte planete. Sa speram ca sunt mai primitoare decat Australia, totusi.

 

 

One Comments “Posibilitatea vietii extraterestre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *