Piesele de teatru si personajele interpretate

24 mart.

Piesele de teatru si personajele interpretate

Teatrul este cel mai vechi remediu de ocupare a timpului in interesul dezvoltarii personale si de socializare inca din cele mai vechi perioade, de la grecii antici si pana la romani. Teatrul poate insemna fie arta, fie cladirea in care se desfasoara spectacolele de teatru, iar privit in sens figurat, teatrul reprezinta locul in care se desfasoara o actiune importanta, concretizata in spectacole in care actorii reprezinta personaje pentru a fi privite din exterior de catre public, intr-un timp si spatiu limitat. Dialogurile folosite de acestia se numesc piese de teatru, dar exista si teatru fara texte scrise sau chiar fara cuvinte, folosindu-se mima si dansul.

In perioada moderna, teatrul a devenit un mijloc rarisim de socializare si relaxare in timpul liber, din lipsa interesului, dar si al altor mijloace de petrecere a timpului liber mai accesibile. In prezent, cele mai multe productii teatrale moderne implica munca unei echipe in spatele scenei: de la proiectanti, constructori, tehnicieni, costumieri, machiori, actori si regizori. Teatrele profesioniste ofera ultimele inovatii din electronica, sisteme de iluminat si sonorizare, iar piesele de teatru jucate de animatori in sali mici, in scoli sau universitati au un mare succes.

Fiecare actor intra in pielea unui personaj, ii invata gesturile, frazele, povestea de o viata pe care apoi o transmite publicului larg, fiind un moment plin de emotie si traire pentru spectator. Fiecare personaj interpretat transpune actorul intr-o lume fascinanta, plina de iluzii, dezamagiri sau iubiri neimpartasite, care il fac sa acumuleze cele mai fascinante experiente din lumea teatrului, incepand de la vestimentatie, interpretare, sustinere si aplauzele publicului. Intreaga traire afectiva este simtita si in spatele scenei, la repetitii, unde fiecare actor se pregateste cel mai bine pentru a-si sustine interpretarea.

Nu trebuie sa uitam ca teatrul este un mijloc de raspandire a culturii, este un mijloc de cunoastere a vechilor obiceiuri si traditii, este o cale de dezvoltare organizationala a culturii noastre, este o pasiune pentru unii dintre noi si nu trebuie sa ii pierdem aceasta insemnatate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *