Pictura – panza vie

pictura 23 iul.

Pictura – panza vie

Pictura este una din cele mai usoare arte. Oricine poate sa picteze, chiar si copiii mici. Cu toate acestea, putini sunt cei care reusesc sa transmita ceva prin arta. Pentru a putea transmite propria perceptie asupra vietii trebuie mai intai sa ne cream un punct de vedere, un ochi artistic care sa vada lucruri si sa poata sa le redea pe panza. De asemenea pentru a ne apropia putin de notiunea de pictor trebuie sa avem dexteritate in desen, sa intelegem culorile si sa simtim ceea ce dorim sa reprezentam.

Un pictor, ca orice alt artist, imortalizeaza pe panza chiar o parte din sufletul sau. Pictura este un mijloc de exprimare a propriilor stari si trairi, un mod de gandire, un mod de perceptie. Un pictor poate sa dea unui singur obiect sensuri multiple in functie de propriile sentimente. Tocmai in acest lucru consta farmecul picturii. Un pictor nu priveste lucrurile inconjuratoare, ci le vede si le simte.

Pictura are si valente practice. Spre exemplu ne ajuta sa ne dezvoltam creativitatea, ne creeaza un sentiment de relaxare si de odihna.

Este un mod de eliberare a propriilor sentimente si o libertate de expresie infinita. Intr-un tablou putem desena absolut orice ne dorim. Pictura nu cunoaste alte limite decat limitele propriului talent.

Terapia prin pictura ne invata sa ne autocunoastem, sa privim lucrurilen din jurul nostru cu alti ochi, sa intelegem care sunt adevaratele lucruri importante in viata asa cum un artist intelege care este centrul de focalizare al tabloului sau.

Pictura ne invata, de asemenea, care este drumul pe care trebuie sa-l parcurgem in viata. Ne ajuta sa vedem in vietile noastre acele indicatoare catre destinul nostru, la fel cum liniile din cadrul unui tablou duc catre centrul sau de interes.

Pictura este o arta si la fel ca toate celelalte arte ne ajuta sa ne apropiem mai mult de marile adevaruri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *