OnePlus One zguduie piata
Exista o utopie in spatele telefonului OnePlus One: un telefon care are tehnologie de ultima generatie nu are restrictii in privinta furnizorului de servicii mobile si vine la un pret de doar 300 de dolari, la jumatate de pret fata de ce ai plati pentru un model similar. Intrebarea e daca telefonul reuseste sa ofere o experienta premium ?
Pentru cea mai mare parte, da, acesta este comparabil cu telefoanele din top din ziua de astazi precum Galaxy S5 si HTC One, si in unele aspecte acestea chiar le depaseste. Telefonul OnePlus One are un display de 5.5 Inch IPS LCD care functioneaza la o rezolutie de 1080p, fapt ce ii da o densitate ppi (pixeli per inch) putin mai mare decat rivalii de la Samsung si HTC.
Avand un procesor Qualcomm Snapdragon 801 de 2.4 GHz si 3 GB de memorie RAM nu va trebui sa te ingrijoreze gandul ca OnePlus One va deveni un telefon depasit tehnologic prea curand. Un aspect in care cade in urma telefonul este acela al bateriei. Viata telefonulul pe baterie ar fi putu fi mai buna, fiind depasita de Galaxy S5 chiar daca S5-ul are o baterie mai putin potenta.
OnePlus One vine cu o camera de 13 megapixeli care are integrat sistemul Sony Exmor IMX 214 si o camera frontala de 5 megapixeli pentru selfieurile perfecte.
Telefonul ruleaza o versiune de Android modificata de Cyanogen, numita CyanogenMod buld 11s. Acest Rom personalizat este construit deasupra sistemului de baza Androir 4.4.2 si desi are multe elemente care sunt asemanatoare cu Google Android, este un sistem de operare de sine statator. Ca rezultat, acesta iti ofeera foarte multe optiuni in privinta personalizarii. DIn moment ce Cyanogen si OnePlus au aprobarea celor de la Google tot va trebui sa folosesti anumit aplicatii Google din Google Store.
Ideea de baza e ca telefonul OnePlus one este unul de luat in vizor in caz ca doresti sa faci o achizitie mobila in perioada urmatoare.