Oamenii creativi isi gasesc inspiratia…

10 ian.

Oamenii creativi isi gasesc inspiratia…

  Diverse

Scriu

Atunci cand scrii, fii pe cat de specific si de inteligibil pe cat poti fi, pentru ca atunci cand vei reciti ceea ce ai scris cu cateva zile in urma sa iti poti aminti ceea ce ai vrut sa spui si vei putea fi capabil sa iti mergi singur pe urme.

De asemenea, ar trebui sa incerci scrisul liber. Scrie primul lucru care iti vine in minte dupa o perioada mare de timp. Nu-ti fa griji in legatura cu punctuatia si gramatica, doar scrie ceva si apoi lucruri uimitoare vor incepe sa se intample.

Se odihnesc pe cat de mult pot

Inapoi in timp, artistii boemi stateau treji toata noaptea si petreceau si apoi sfarseau prin a crea capodopere uimitoare. Retine faptul ca o parte dintre cei mai apreciati si celebri artisti au avut parte de succesul lor, au fost platiti pentru comenzi urmatoare, au avut parte de  suporturi de fonduri de incredere sau erau faliti si nefericiti iar operele lor nu a fost valorificata decat post-mortem.

Asa cum multi dintre noi trebuie sa aiba un job de zi pentru a ne sustine carierele de artisti amatori, ar trebui sa tinem minte sa ne odihnim mai mult pentru a face ca acele idei sa continua sa vina.

Nu se tem sa faca greseli

Incercarea si eroarea sunt baza fiecarei experiente umane si a proceslui de invatare. De ce ar trebui sa fie procesul de creativitate diferit de asta? Daca iti este prea frica sa te impiedici de niste obstacole in calea ta, nu vei mai fi capabil sa-ti testezi potentialul si vei sfarsi prin a ramane in siguranta doar, fara a mai putea testa si altceva. Vei invata cum sa ocolesti greselile, doar facandu-le.

Incalca regulile

Poate ca tatal tau si-a dorit mereu sa devii avocat iar mama ta si-a dori ca tu sa devii un doctor de succes. Tu nu ti-ai dorit niciunul dintre aceste lucruri, asa ca te-ai urcat in primul avion spre India si ti-ai petrecut acolo restul anului, oferindu-te voluntar pentru vreun ONG.

Ceea ce vrei de fapt sa faci nu trebuie sa fie atat de extrem, insa spargand gheata in legatura cu lucrurile pe care le considerai normale este un pas foarte mare pentru a deveni mai puternic, increzator in fortele proprii si mai doritor in a incerca ceva nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *