Noul Toyota FCV

Toyota FCV 26 iun.

Noul Toyota FCV

  Auto

Daca ai de gand sa intrebi marii producatori din industria auto care au incercat sa realizeze un automobil care nu functioneaza folosind combustibili fosili, care este viitorul in lumea auto. Acestia probabil ca iti vor raspunde ca viitorul este reprezentat de motoarele electrice. Cei de la Tesla, unul din cei mai mari producatori de masini electrice sunt siguri ca masinile electrice vor cuceri lumea in timp.

Toyota pe de alta parte nu este de aceeasi parere. Acestia au lansat recent un nou automobil numit Toyota FCV si aceasta masina este una „verde” dar nu electrica. Modelul vine cu o motorizare pe baza de hidrogen. Motoarele pe hidrogen par insa a fi mult mai apropiate de cele clasice si daca e sa luam in considerare faptul ca singura emisie a acestor motoare ia forma vaporilor de apa totul pare destul de perfect. FCV are o autonomie de 700 de km si dureaza doar 5 minute sa ii umpli rezervorul spre deosebire de orele lungi necesare pentru a reincarca un model ce are o motorizare electrica.

De asemenea, Toyota spune ca motorizarea pe hidrogen nu numai ca este mai ieftina dar este in acelasi timp la fel de eficienta ca un clasica. Intrebarea ce se ridica in acest caz este daca aceste motoare vor fi usor de intretinut. Cu totii stim ca motoarele clasice ajung sa se defecteze la un moment  dat, la fel si cele electrice, bateriile nu vor mai fi la fel de eficiente ca la inceput. Ce se intampla in cazul motoarelor pe hidrogen ?

Pe langa aceasta intrebare Toyota se confrunta cu o problema destul de mare. Masinile electrice au nevoie doar de o priza pentru a se realimenta, pe cand cele cu hidrogen vor trebui sa alimenteze la statii speciale care au acest combustibil.

Pretul pentru o Toyota FCV este de 69000 de dolari si va fi disponibila in Japonia incepand cu luna aprilie a anului viitor.

One Comments “Noul Toyota FCV

  1. Pot spune ca m-am indragostit de acest concept si am cumparat multe de pe Piese Tuning Auto sa imi fac masina mult visata! Chiar am o afinitate pentru masini…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *