Nici parintii nu sunt pregatiti de inceperea scolii

1 sept.

Nici parintii nu sunt pregatiti de inceperea scolii

Credem ca emotiile mari de incepere a unui nou an scolar se refera la cei in cauza, respectiv la copii. De fapt se pare ca emotiile sunt la fel de puternice si cand vine vorba de parinti. Acestia nu isi gasesc efectiv stapanirea, dintr-un amalgam de emotii.

Au toate motivele sa fie astfel de vreme ce exista situatii ce le impun un anume comportament. Rutina este si ea prezenta. Iata de ce parintii nu sunt nici ei pregatiti de un nou an scolar:

Programul de somn

Trebuie sa se obisnuiasa sa doarma mai devreme pentru a avea toata energia necesara pentru o nou azi si in mod special pentru dimineata ce vine. Nu numai trezitul devreme conteaza ci si ceea ce tine de lucrurile ce te agita la prima ora. Este valabil desigur si pentru scolari. Asa ca programul unuia ajunge sa fie programul casei.

Ceasul, dimineata

Poate ca cel mai mare chin este sa urmam un program strict. Asadar, trezitul de dimineata este cel mai mare chin de toamna. Mai ales daca nu esti genul de om mantinal…

Tinuta

Uneori, chiar si cu pregatirea de cu seara nu este de ajuns sa impaci preferintele unora. Asa se face ca tinuta ar putea impune la un moment dat tot felul de situatii. Ca nu ii place, ca prefera altceva, un parinte face pentru copil tot ceea ce este omenesc posibil pentru ca el sa se simta bine. Doar ca astfel de pretentii chiar de dimineata sunt oarecum mai greu de indeplinit.

Teme

Desi pare destul de devreme sa se gandeasca la asta si temele sunt o bataie de cap pentru parinti. Verificari si timp dedicat inseamna aproape aceleasi emotii pe care un copil le are la scoala.

Un real test atat pentru cei mici cat si pentru cei mari, inceperea unui nou an scolar inseamna cu adevarat o provocare pentru intreaga familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *