Marirea duratei de viata a bateriei laptopului

baterie 22 sept.

Marirea duratei de viata a bateriei laptopului

In zilele noastre, laptopurile sunt folosite de majoritatea oamenilor din clasa muncitoare. Aceste computere portabile pot fi luate peste tot si ne ajuta sa lucram chiar daca nu suntem la birou. Ca si orice lucru care are avantaje, are, pe de alta parte, si neajunsuri, unul dintre cele mai mari fiind durata limitata a bateriei. Desi producatorii sustin ca modelele lor au o autonomie ridicata a bateriei, uneori asteptarile ne sunt inselate.

Cum sa faci ca bateria laptopului sa dureze mai mult?

1. Nu mai folosi sau dezinstaleaza programele care nu iti sunt necesare. Sunt multiple aplicatii care ruleaza in fundal, ce consuma resursele de memorie in aceeasi masura in care consuma si energie. Pentru o mai buna eficienta, este recomandat ca acele programe ce nu sunt necesare sa fie dezinstalate, chiar si cele care sunt folosite foarte rar.

2. Modifica luminozitatea ecranului – daca este lasata la un nivel ridicat, va consuma mult mai multa baterie. Pentru economisirea energiei este recomandata reducerea luminozitatii pana la un grad satisfacator de vizibilitate, in asa fel incat nici sa nu fie deranjant pentru ochi, dar nici sa nu consume prea multa energie.

3. Curatarea laptopului are si ea un rol foarte important. Nu doar modificarile interne si setarile programelor prelungesc durata de viata a bateriei, ci si curatarea laptopului. Praful acumulat impiedica degajarea caldurii, ceea ce face ca si consumul de energie sa fie mai mare.

4. Dezactivarea wireless-ului si a bluetooth-ului cand nu sunt folosite ajuta eficientizarea consumului de energie, asa ca trebuie sa va asigurati ca acestea sunt oprite.

5. Monitorizarea temperaturii, alaturi de mentinerea curateniei, ajuta la prelungirea duratei bateriei. Odata ce temperatura este ridicata, ventilatoarele coolerelor vor depune mai mult efort si vor consuma mai multa energie pentru o racire adecvata.

Pe langa aceste sfaturi utile, poate cunoscute dar ignorate de unii utilizatori, trebuie sa existe si o rezerva. Mai exact, o baterie de rezerva, in cazul in care in timp ce esti in deplasare ai nevoie neaparata sa iti verifici e-mail-ul sau sa trimiti raportul care ti s-a cerut urgent. Urmeaza aceste recomandari pentru ca acest accesoriu ce a devenit indispensabil muncii sa iti poata fi de ajutor si in momentele critice.

One Comments “Marirea duratei de viata a bateriei laptopului

  1. Cred ca asta e cea mai intalnita problema la gadgeturi, sunt performante dar nu au autonomie. Eu, de exemplu, am avut problema asta foarte des la telefon si a trebuit sa achizitionez o baterie externa de la stifler.ro. Acum sunt mai mult decat multumit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *