Lucruri pe care le inveti atunci cand calatoresti in lume

adaptoare 25 iul.

Lucruri pe care le inveti atunci cand calatoresti in lume

1. Intotdeauna impachetezi intr-o valiza, mai mult decat necesarul, iar apoi cand trebuie sa scapi de unele lucruri, constati ca brusc au devenit foarte importante pentru tine.

2. Ai invatat ca, oarecum fiecare tara din lume, se aduna intr-o luna pentru a juca fotbal, dar nu puteti cadea de acord cu privire la tipul prizei electrice. Iar atunci, intreaga casa e invadata de adaptoare care sunt noul suport de viata al sistemului.

3. Realizezi ca in timp ce tu consideri ca intelegi valoarea banilor, este total gresit. Intelegi valoarea monedei straine, doar raportandu-te la echivalentul lor in moneda nationala. Asa ca, indiferent daca te muti sau calatoresti prin lume, aceste conversii constante te invata cat de bogat sau cat de sarac esti.

4. Atat de mult o detestai si o blestemai in trecut, ai invatat ca aplicatia Google Maps este o mana cereasca atunci cand te afli intr-un oras necunoscut. De fapt, internetul in totalitatea lui este ca un colac de salvare, care te ghideaza uneori.

5. Inveti, destul de repede, ca un program fix de somn este un lux oferit de persoanele ale caror fiinte dragi traiesc impreuna intr-o zona din acelasi fus orar.

6. Chiar daca nu ai realizat vreodata inainte, deodata esti atentionat 24/7 ca ai un accent.

7. Inveti ca o casa nu este caminul tau, decat atunci cand te poti conecta automat la Wi-Fi.

8. … si un pat in care abia astept sa dormi.

9. Inveti ca cele mai importante cuvinte pe care le poti invata in limba straina sunt: „Nu stiu sa vorbesc aceasta limba.”

10. Si lista continua: cine, ce, cand, unde si „du-te naibii!”

11. Inveti ca cele mai inocente si acceptabile gesturi din cultura ta sunt de pedepsit si catalogate ofensatoare in alte culturi.

12. Constati ca intrebarea „De unde esti?” este una destul de dificila.

13. Dar cel mai important este faptul ca inveti ca a renunta la tot si a te muta intr-un oras nou este la fel de plin de satisfactii, cat la fel de inspaimantator.

In cele din urma inveti ca „acasa” nu este un spatiu fizic, ci locul in care se gasesc si te asteapta persoanele dragi tie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *