Influenta sportului asupra copiilor

28 aug.

Influenta sportului asupra copiilor

Sportul este foarte important pentru sanatate si mai ales pentru copii atunci cand li se dezvolta musculatura si oasele. Toti parintii isi doresc ca micutii lor sa se dezvolte frumos si sa creasca sanatos. Tocmai din acest motiv unii parinti aleg sa isi initieze copilul intr-un anumit sport. Iata care sunt varstele necesare pe care trebuie sa le aiba copilul pentru a putea fi inscris la un anumit sport:

  • Inotul poate fi practicat de catre copii inca de la varste foarte fragede de 3-4 luni. Copii sunt obisnuiti cu mediul ud din burtica mamei si ii face placere sa inoate la orice varsta, fiind mai mult un instinct.
  • Patinajul artistic se poate practica inca de la varsta de 3 ani acesta fiind putin mai periculos decat inotul.
  • Lectiile de dans sau cele de judo ar trebui sa se desfasoare incepand cu varsta de 4 anisor.
  • In cazul in care observati ca micutul dvs. are inclinatii spre baschet sau handbal ar trebui sa il inscrieti la astfel de cursuri dupa 5 ani.
  • Cursurile de echitatie ar trebui sa inceapa incepand cu varsta de 5-6 ani.
  • In general in intervalul de vartsa 6-8 ani copii prefera sporturile individuale precum dansul, gimnastica, ski-ul, inot. Dupa varsta de 8 ani copil prefera sportutile colective de coordonare si opozitionale. Exista si copii care prefera inca sporturile individuale precum lupte martiale, atletism etc.

Copii trebuie sa fie cei care preiau initiativa insa trebuie sa fie sprijiniti de catre parinti. Este foarte important sa nu contribuim la obezitatea copiilor si sa facem in asa fel incat sa ii indrumam catre sport. Acesta este singura sansa pentru ca micutul nostru sa aiba un stil de viata sanatos.

Mai mult decat sanatate sportul ofera o multime de beneficii copilului. El va fi mult mai sociabil, va invata ce reprezinta competitia si odata cu aceste lucruri va invata mai bine la scoala. starea de competitie se va transmite si pe parcursul cursurilor de la scoala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *