Importanta bateriei auto

baterii auto online 21 dec.

Importanta bateriei auto

O baterie de masina este o „rezerva” fizica de energie care face parte din cadrul sistemului auto. In general, bateria este incarcata de catre alternator- un dispozitiv care transforma energia mecanica de la motor in energie electrica. In momentul in care o baterie este in folosinta, acidul sulfuric reactioneaza cu placile de oxid de plumb, pentru a forma sulfatul de plumb. Reincarcarea bateriei implica inversarea acestei reactii, ceea ce ii permite bateriei sa stocheze energie chimica.

Bateria unei masini este folosita pentru a alimenta cu energie autovehiculul in timpul pornirii si ofera energie pentru sistemul de iluminat. In esenta, o masina nu poate exista fara baterie, din moment ce aceasta este necesara pentru a furniza energia de la prima cheie: ulterior, bateria se incarca prin intermediul alternatorului.

Exista mai multe tipuri de baterii auto disponibile pe piata. Insa, cele mai frecvente sunt cele de tip inundat, care inseamna un aranjament de placi de plumb introduse in acid sulfuric intr-un rezervor pseudo-deschis. Insa, indiferent de tipul de baterie care se foloseste, este foarte important ca o persoana sa se asigure ca aceasta este intotdeauna incarcata, de preferinta la maximum. Bateriile descarcate tind sa se degradeze prin sulfatare, ceea ce inseamna implicarea unor cristale de plumb-sulfat in baterii. Ei bine, acest lucru impiedica reactia normala care ar putea defini incarcarea de la o alta baterie. De asemenea, bateriile trebuie depozitate in locuri racoroase, deoarece temperaturile ridicate pot determina aparitia unei rate mai mari de descarcare dar si coroziunea placilor de contact.

Intretinerea bateriei auto

Intrucat bateria masinii este sufletul acesteia, este foarte important ca aceasta sa fie ingrijita asa cum trebuie, astfel incat autoturismul sa functioneze in parametrii optimi. Astfel, odata ce o bateria este ingrijita asa cum trebuie, aceasta poate avea o perioada de viata de pana la cativa ani de zile.

Astfel, in primul rand, trebuie sa se verifice nivelul electrolitului- acidul sulfuric- din baterie, care nu trebuie sa fie niciodata mai mic de 20 de mm deasupra placilor. De asemenea, atunci cand nivelul de electrolit scade, trebuie sa se adauge apa distilata. Cu toate ca majoritatea bateriilor de masina nu au nevoie de un adaos de apa, trebuie sa se ia in considerare si acest lucu, mai ales pe timpul sezonului cald, cand apa din baterie se poate evapora mai repede ca urmare a temperaturilor ridicate. Insa, daca ti se pare ca intretinerea bateriei este un proces destul de dificil pentru tine, atunci ar trebui sa apelezi la ajutorul unui mecanic odata la cel putin un an de zile.

Baterii auto online

Pe de alta parte, daca vechea baterie nu te mai tine si iti face deja probleme, ar trebuie sa te gandesti sa iti achizitionezi una noua. Astfel, ai putea sa cauti baterii auto online pe bateriiautoacasa.ro, si vei gasi acumulatoare de cea mai buna calitate, care garanteaza o speranta de viata cat mai lunga.

Bateriiautoacasa.ro este o companie ce se axeaza pe furnizarea de acumulatoare de masini de calitate, la preturi ideale. De asemenea, daca nu stii care este bateria potrivita pentru masina ta, atunci nu trebuie sa iti faci griji. Bateriiautoacasa.ro iti ofera consultanta gratuita online, astfel ca odata ce vei nota marca si seria masinii, vei obtine rezultatele cu cele mai potrivite acumulatoare pentru masina ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *