Importanta asigurarilor

asigurari 15 oct.

Importanta asigurarilor

In aproape orice domeniu, importanta asigurarilor este evidenta. Orice potential risc din viata poate fi asigurat.

Sunt multe momentele din viata cand trecem prin perioade nu tocmai bune, implicand daune fizice sau pierderi finaciare. In astfel de timpuri asigurarea pare sa fie singura speranta. Daca nu suntem asigurati impotriva anumitor riscuri, trebuie sa suportam pe cont propriu daunele implicate.

In cuvinte mai simple, conceptul de asigurare implica doua parti – asiguratorul si asiguratul sau detinatorul de polita. In acest proces detinatorul de polita plateste o suma de bani la anumite intervale de timp catre compania asiguratoare iar in schimb aceasta este de acord sa suporte pierderile financiare si cheltuielile detinatorului de polita. Asigurarea se dovedeste a fi foarte folositoare in caz de pierdere a proprietatii, in afaceri, cheltuieli medicale, daune si incidente auto si altele.

In afaceri

Daca ne gandim la importanta asigurarii pentru managementul riscului, aceasta protejeaza afacerea de la a se inchide datorita unei eventuale pierderi de proprietate. Pierderele pot fi cauzate de orice tip de distrugere, precum foc, inundatii, furtuni si alte calamitati naturale. De asemenea pot aparea pierderi datorate furturilor, care de asemenea pot fi asigurate. Pe langa pierderile de proprietate, asigurarile pentru afaceri sunt fara indoiala cea mai buna cale de a proteja organizatiile de pierderi substantiale.

Asigurarile de viata

Mecanismul acestor polite de asigurare se bazeaza pe plata periodica a unei contributii, iar in caz de deces, asiguratorul achita o suma de bani persoanelor desemnate, care de obicei sunt membri ai familiei sau alte persoane care depind din punct de vedere financiar de asigurat. Suma pe care o primeste familia in caz de deces difera in functie de tipul politei alese si de planul de asigurare. Chiar daca persoana este asigurata din punct de vedere medical de catre angajator, este bine sa existe si o polita facultativa de asigurare de viata.

Asigurarile de sanatate – acestea sunt folosite in principal pentru acoperirea cheltuielilor medicale in caz de boala sau accidente. Fie ca este cuantumul platit lunar de catre angajat si angajator, fie ca este o polita facultativa pentru astfel de riscuri, in momentul in care primele sunt achitate, toate cheltuielile medicale sunt preluate de compania de asigurari la care este facuta polita, respectand clauzele impuse la incheierea acesteia.

Asigurarile auto acopera riscurile si daunele datorate incidentelor auto. Pe langa cele obligatorii, exista de asemenea posibilitatea asigurarii vehiculelor cu polite facultative care sa acopere riscuri extinse, nu doar cele datorate accidentelor auto, moment in care cel pagubit isi va acoperi dauna prin asigurarea vinovatului. Politele facultative acopera, pe de alta parte, si riscuri precum furtul sau vandalismul, desi sunt putin mai costisitoare in functie de vechimea autovehiculului, de starea sa tehnica si de riscurile acoperite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *