Guvernul vrea sa ne ingroape

biserica 30 mart.

Guvernul vrea sa ne ingroape

Noile schimbari in sistemul romanesc conduc la o mai mare procupare asupra elementelor spirituale decat al celor materiale, spre o mai mare inclinare in a rezolva conflicte de ordin intern decat cele de ordin extern. Astfel ca statul investeste mai mult in dezvoltarea spirituala decat in cea trupeasca, deoarece conform unei statistici recente s-a constatat ca numarul de preoti la nivelul Romaniei este de 56.000, pe cand numarul medicilor este de aproximativ 48.000.

Ce se vede? Se vede cu ochiul liber ca Romania este o tara bolnava spiritual, ca romanii sunt din ce in ce mai bolnavi trupeste, unde asistenta medicala lipseste sau este intr-o stare critica, iar adevaratul soc la care suntem supusi ca natiune este criza spirituala. Noi, romanii suntem mai bolnavi sufleteste decat trupeste, avem mai multe locasuri de sfant decat spitale, avem mai multi studenti la teologie decat la medicina. Mai mult decat atat, avem medici putini, deci suntem sanatosi mai putin, dar daca avem preoti mai multi, inseamna ca suntem foate sanatosi sufleteste. Ambele categorii sociale sunt salariate ale statului, care dau roade mai putine atunci cand sunt supravegheate mai putin, caci se pare ca ne indreptam mai mult catre o ingropare in masa a populatiei, decat o vindecare a sa.

Este drept ca preotii il slujesc pe Dumnezeu si ne indreapta viata catre spiritualitate, credinta si lumina, dar de ce culoarea vestimentelor lor este neagra, pe cand a medicilor care dau viata este alba? Oare nu cumva din considerentul ca negrul este culoare doliului, a suferintei si a tristetii? Pe cand albul reprezinta puritatea, gingasia si iubirea pentru aproapele nostru. Statul ce face in asemenea situatii? Se pare ca prefera ca participe la tot felul de slujbe dedicate celor adormiti, decat sa participe la evenimente care au ca scop pastrarea si mentinerea vietii, salvarea si inmultirea populatiei, la mentinerea unui nivel de sanatate fizic mai ridicat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *