Greseli de evitat in social advertising
Toate lucrurile bune ajung la un sfarsit. Ne apropiem de sfarsitul erei organice din pacate, dar mai exista o salvare. Speranta sta in social advertising. Adevarat ca promovarea prin social media poate fi destul de costisitoare, insa posibilitatea de a targeta public specific cu anunturi exact conform cautarilor fac ca investitia sa merite.
Acestea fiind spuse, investitia poate fi complet irosita daca nu se gestioneaza intr-un mod eficient aceste campanii platite. Tot mai multe branduri comit erori grave in acest proces. Iata in continuare cateva din cele mai frecvente greseli facute de marketeri.
1. A nu face suficiente teste
Nu poti sa adaugi pur si simplu anunturi, pentru ca apoi sa te dai deoparte si sa privesti cum functioneaza. Campaniile social media necesita o planificare adecvata – sunt in egala masura despre calcule matematice cat si despre copywriting si design. Daca 10 procente din testari aduc rezultate bune, axeaza-te pe ele si vezi cum poti face sa ai beneficii mai mari. Ai grija totusi sa nu cazi in greseala numarul 2.
2. A face prea multe teste
Testarea nu implica doar publicarea de diverse variante pentru a vedea ce raspunsuri se primesc. In functie de marimea bugetului, se poate observa ca unele dau rezultate mai bune, de aceea nu trebuie sa faci mii de teste. Vei ajunge sa cheltui foarte mult, fara a avea rezultatele pe care le astepti.
3. Neacceptarea sau gestionarea defectuoasa a comentariilor neaprobate de la postari
Echipa ce se ocupa de clienti isi face treaba excelent, toate mesajele si comentariile primesc feedback, insa deodata interesul scade. Care poate fi cauza? Cand clientii lasa o replica la continutul pe care l-ai platit pe canalele sociale, se asteapta la raspunsuri similare ca si la postarile normale pe care le faci. Daca le neglijezi, isi vor pierde interesul.
4. A face totul manual
Poate ca ai cea mai buna echipa platita sa faca aceasta munca. Poate ca echipa nu se supara daca uneori stau peste program si lucreaza si in weekend. Asta nu inseamna totusi ca e un lucru normal. Taskurile ce nu necesita oameni nu ar trebui sa fie facute neaparat manual.
Optimizarea beneficiilor oferite de campaniile social media asupra brandului, produselor si serviciilor pe care le oferi te vor asigura ca banii pe care i-ai investit nu sunt irositi. Ceea ce e mai important, te va ajuta sa consolidezi si brandul. De aceea este important sa rezolvi si aceste lucruri enumerate mai sus pentru a arata clientilor potentiali ca pot sa primeasca raspunsuri in orice situatie.