Fructe care contin putini carbohidrati

20 ian.

Fructe care contin putini carbohidrati

  Diverse

Pentru a avea o dieta echilibrata trebuie sa consumati fructe cat mai sarace in carbohidrati deoarece acestea au o cantitate foarte ridicata de vitamine si fribre. De asemenea, acest tip de fructe sunt bogate in antioxidanti si filonutrienti care previn bolile.

In toiul verii avem acces la toate legumele si fructele sanatoase. Ele nu mai sunt atat de scumpe ca in timpul iernii si le putem consuma. Iata cateva fructe foarte sanatoase si care au un continut foarte scazut de carbohidrati:

Ciresele au un indice glicemic foarte redus si de aceea are un continut redus de carbohidrati. 12 cirese furnizeaza 59 de calorii si aproximativ 14 grame de carbohidrati precum agentii antiinflamatori. Ciresele au aceleasi calitati indiferent in ce stare sunt cosnumate: proaaspete, congelate, conservate, deshidratate, etc. protejand organismul de boli cardiovasculare si afectiuni cronice.

Fructele de padure au un aport foarte mare de antioxidanti fiind o sursa foarte bogata de fibre. O cana de fructe de padure contine 62 de calorii si 16 grame de carbohidrati. Cercetatorii spun ca fructele de padure sunt cele mai consistente dintre toate fructele deoarece au unaport foarte mare de fibre alimentare cu rol important pentru digestie.

Pepenele rosu contine 4 grame de carbohidrati in 50 de grame, fiind un fruct racoritor si la foarte mare cautare in timpul verii. Pepenele rosu este fructul care nu lipseste din nici o casa pe parcursul verii deoarece are un continut mare de apa. Cosnumul de pepene rosu regleaza nivelul de colesterol din organism si ajuta in mod semnificativ la pierderea in greutate. Pepenele contine vitamina A, vitamina C, beta-caroten si licopen un antioxidant care reduce riscul de dezvoltare a celulelor canceroase. Acest fruct furnizeaza citrulina, o substanta de care corpul are nevoie pentru a produce arginina. Arginina este un aminocid care ajuta la cresterea sensibilitatii la insulina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *