Formula unui hamburger perfect

2 sept.

Formula unui hamburger perfect

Chiar daca in mare parte este mania si traditia americanilor de a servi hamburgeri asta nu inseamna ca popularitatea acestui fel de mancare – daca se poate spune astfel – nu este la nivel extins. Cu totii apreciem un hamburger bine facut insa si pentru asta exista o reteta a succesului.

Asa cum spun si cercetatorii, se pare ca trebuie sa ne alintam simturile pentru a considera ca un hamburger este cu adevarat unul delicios. Chef Charles Michel este specialist in gastronomia columbiana si cea fanceza si spune despre asta ca exista chiar termeni specifici in care trebuie sa se incadreze un hamburger.

Burgerul ideal

Cum suna hamburgerul ideal? Este de 7 cm inaltime, cu alti 5 in latime. Are 2 straturi si trebuie sa bifeze fiecare pas dintr-o reteta stiintifica ce poate atesta faptul ca un burger are nevoie de anumite calitati:

  • Cand vine vorba de aroma conteaza in proportie de 30%.
  • Textura acestuia conteaza in masura unor 25 de procente.
  • Alte 15 procente tin de prezentare caci fara a arata bine parca nu iti mai vine sa il mananci. SI pe aceeasi lungime de unda ca si procentaj se afla ceea ce tine de sunetul pe care il face cand il mananci. Dar gustul nu este nici el de neglijat si castiga alte 15 procente din aceasta reteta.

Tot stiinta este cea care demonstreaza ca trimitem semnale catre creier cu privire la o mancare in a o aprecia daca este sau nu gustoasa. Asa ca sunt mai multe elemente de luat in vedere si nu numai ceea ce tine de gustul in sine.

Asadar, o experienta complexa a ceea ce inseamna saoarea unui hamburger tine si de modul in care il mancam. Se recomanda sa fie servit exact asa cum il cumparam, in hartie, mai cu seama pentru ca ultima imbucatura sa fie tot calda pentru ca l-am tinut in propriile maini. Mai apoi, conteaza si sa ascultam muzica buna pentru ca si sunetele influenteaza din punct de vedere al gustului. Asta-i hamburgerul perfect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *