Flori de primavara

23 apr.

Flori de primavara

  Gradina

Florile reflecta si vremea de afara, si mai ales capriciile ei. Daca, de exemplu vezi un ghiocel imbobocit inainte sa fie o luna de primavara, inca de pe la sfarsitul iernii, asta inseamna ca primavara isi va face aparitia mult mai devreme si caldura va fi mult mai intensa.

Cine nu adora primavara, care da start vietii in general, dar cine nu adora florile, florile specifice fiecarui anotimp, care ne bucura simturile si vazul exact cand avem cea mai mare nevoie de ele, ajungand sa impiedice sau sa stopeze astenia de primavara, si sa ne faca sa uitam de tot ceea ce s-a intamplat mai rau pe timp de iarna.

Florile de primavara, in special, sunt denumite vestitorii primaverii si scriam despre ele si semnificatia lor inca de prin scoala generala, atunci cand ni se cerea sa compunem cate o povestioara ca tema pentru acasa.

Frumusetea florilor de orice fel ne bucura, ne lumineaza chipurile si ne inmiresmeaza locuintele, ne fac zilele mai bune doar prin simplul fapt ca infloresc atunci cand nu te astepti, iti sunt oferite sau le oferi la randul tau si vezi fericirea pe chipul altora.

De obicei, rand pe rand, ghioceii, toporasii, viorelele, brandusele, narcisele,  zambilele, floarea-pastelui, stanjeneii, clopoteii, magnoliile,  crinii, lacramioarele, dar mai ales lalelele ne bucura privirile si ne incanta sufletele, si daca acestea rasar chiar in curtea noatra, de obicei plantate de noi, sunt un motiv de bucurie in pus.

Pe langa florile perene, mai sunt si florile copacilor care explodeaza de parfum si bogatie peste tot n jurul nostru, in perioada primaverilor calduroase. Mugurii de zarzari,  caisi, meri, visini, ciresi, peri, se transforma treptat in flori albe-roz care aduc explozii de culoare si viata in vazduh.

Florile de primavara coloreaza si parfumeaza orice loc, fie  ca alegi sa le plantezi undeva in exterior, langa locuinta proprie, fie ca alegi sa ti le expui in casa, ori suspendate, in ghivece, ori in vaze fel de fel.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *