Filmele lui 2014

18 apr.

Filmele lui 2014

Acum, ca tot suntem in perioada sarbatorilor pascale si timpul tine cu noi, in zilele libere din aprilie vom avea chef sa facem ceea ce nu am putut face pana acum din cauza lipsei de timp. Un bun exemplu ar fi faptul ca vom dori sa vizionam cele mai noi filme ale lui 2014, anuntate de criticii de peste tot si asteptate mai ales de cinefilii impatimiti.

Divergent(Diferit)

Un fel de „Hunger games”, dar mult mai inspirat si plin de actiune este filmul „Divergent” cu nou-venita actrita  Shailene care face un rol de exceptie fiind cireasa de pe tort a acestei productii. Actiunea se invarte in jurul ei, ea reprezentand nu doar o singura calitate din cele cinci factiuni separate in care se imparte orasul Chicago, ci avand toate cele cinci virtuti: candoare, abnegatie, neinfricare, prietenie si eruditie. Si tocmai pentru ca ea nu se incadreaza doar intr-o singura categorie, va cauta sa schimbe societatea in care traieste. 

Noah(Noe)

La fel ca si in istorioara biblica „Arca lui Noe”, si aici este vorba despre personajul Noe, un mag, vraci si in acelasi timp un luptator de nadejde (element adaugat in scenariu ce nu se regaseste in Biblie), care traieste  alaturi de familia sa intr-o lume fara de speranta  in are haosul si-a facut loc si oamenii nu mai sunt oameni.

Insa el pare sa fie exact ceea ce are lumea nevoie in momentul de fata, un salvator si un pastor. Acestuia i se arata in vise un fel de apocalipsa fara margini, un potop dezlantuit iar cu timpul incepe sa se intrebe de existenta Celui de Sus, de ceea ce vrea Acesta pentru omenire si care este rolul lui in tot ceea ce va urma.

A long Way Down(Adio, dar mai stau putin)

Patru oameni diferiti atat ca varsta, cat si ca statut social si gen se intalnesc pe acoperisul unei cladiri. Ciudat, s-ar spune. Ce cauta ei acolo, ce ganduri si ce intentii au? La o prima vedere ne-am da seama ca nicidecum nu vor sa priveasca la panorama orasului, ci sa se sinucida mai degraba. Insa, vazandu-se acolo devin curiosi de intentiile celuilalt si ajung sa faca ceva la care nu s-au gandit odata ajunsi acolo sus.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *