Femeile singure sunt mai interesate de viata profesionala

28 aug.

Femeile singure sunt mai interesate de viata profesionala

Chiar are sens: femeile singure sau nemaritate sunt mai susceptibile sa se preocupe mai mult de viata lor profesionala si de-ai crea drumul in lume, fara sa se bazeze pe un barbat, in timp ce femeile maritate isi sculpteaza, in mod traditional, drumul lor in lume alaturi de un barbat in viata lor. Cu toate acestea, cele doua grupe de femei au impartasit, in trecut, aceleasi divergente „politice”: femeile necasatorite sunt mai libertine, in timp ce cele maritate sunt mai conservatoare, iar pentru acest lucru exista mai multe motive. Insa, un nou studiu sugereaza ca aceasta diferenta dintre cele doua categorii de femei poate fi explicata de sentimentul de solidaritate de care femeile necasatorite dau dovada in cazul evolutiei statutului femeilor din intreaga lume.

Studiul, realizat de cercetatorii de la Universitatea Oregon State, a descoperit ca femeile nemaritate sunt mult mai susceptibile sa creada ca succesul lor se bazeaza pe statutul femeii in societate, ca intreg, ca grup colectiv. Oamenii de stiinta au folosit datele de la un alt studiu realizat in anul 2010, comparand raspunsurile despre atitudinea politica, dintre femeile maritate, care nu au fost maritate niciodata, divortate sau vaduve peste varsta de 18 ani. Acestia au descoperit ca femeile maritate dar si cele vaduve impartasesc aceleasi credinte, in timp ce femeile necasatorite dar si divortate nu au dat dovada de un sentiment de „soarta legata” de un barbat, si nici nu au crezut ca barbatii au un impact profesional asupra femeilor.

Statutul femeii in societate

Interesant este faptul ca, femeile vaduve impartasesc opiniile politice mai conservatoare cu privire la statutul femeii in societate, deoarece acestea „sunt mai in varsta si nu si-au rupt relatia cu sotii lor prin divort”- sustine Kretschmer, cercetator al acestui studiu. „Exista sansa ca aceste femei sa mai primeasca pensia sotilor lor, securitate sociala sau chiar sa dispuna de anumite beneficii de sanatate. Cu alte cuvinte, chiar daca nu mai au un sot, o multime de vaduve inca sunt angajate in casatoria lor mai mult decat cele a caror sot le traieste.”- mai sustine acesta.

Avantajul de a fi singura

Intrebarea se pune in felul urmator: este mai benefic pentru sanatate ca femeile sa ramana singure sau sa se marite? Acest lucru reprezinta o dezbatere care este diferita pentru fiecare individ in parte- insa oamenii de stiinta au aratat ca, casnicia este benefica pentru sanatatea inimii, a celei mintale dar si pentru longevitate- din moment ce partenerul ne incurajeaza tot timpul sa avem grija de noi. Singurul avantaj de sanatate de care au parte oamenii singuri, vorbind la modul general, consta in faptul ca sunt mai putin predispusi in a castiga kilograme in greutate sau de a deveni obezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *