Efectele divortului asupra femeilor

divort 30 sept.

Efectele divortului asupra femeilor

Efectele divortului asupra femeilor sunt cu atat mai greu de suportat cu cat femeia nu este independenta din punct de vedere financiar sau in cazul in care au fost inselate. Cand acel „fericiti pana la adanci batraneti” are un sfarsit nasol si brusc, lasa un gust amar pentru o buna perioada de timp. Frecventa divorturilor este in crestere, si cu tot mai multe cupluri care se despart, efectele divortului asupra femeilor se face din ce in ce mai pregnant simtit, intrucat efectul tinde sa fie amplificat asupra lor. Aceasta se petrece din simplul motiv ca femeile sunt mai emotive decat barbatii, pot mai greu sa se detaseze si sa analizeze la rece situatia.

Cele ce se fac cel mai mult simtite sunt efectele psihologice ale divortului asupra femeilor. Tot sistemul emotional le este rasturnat printr-un divort, iar a o lua din nou de la capat, intr-o viata in care femeia ramane singura si nu mai e parte dintr-un cuplu, devine foarte dificil. Una din cele mai intalnite stari este cea de depresie. Neavand pe nimeni cu care sa vorbeasca, trezindu-se dintr-o data singure, se simt abandonate. In plus, pierderea unui sprijin financiar si emotional le provoaca anxietate si stare de insecuritate. Pentru a trece peste aceasta etapa trebuie sa petreaca cat mai mult timp cu familia si prietenii, pentru a putea uita mai usor.

Sentimentul de vinovatie este prezent si pregnant, majoritatea femeilor invinovatindu-se in momentul in care relatia se termina. Familia, rudele si mai ales copiii trec si ei printr-o stare emotionala precara, si ea trebuie sa le fie alaturi pentru a putea sa se ajute reciproc sa treaca peste momentele grele. Dupa divort, parintele ce ramane singur cu copiii va juca ambele roluri, si cel de mama si cel de tata. Astfel femeia care ramane cu copiii trebuie sa indeplineasca ambele roluri, lucru ce poate fi extenuant uneori.

Femeile ce trec prin divort raman de multe ori singure si tanjesc dupa momente petrecute cu prietenii. Din pacate o casnicie destramata inseamna si stricarea cercului de prieteni, care au devenit aceiasi cu ai sotului de care s-a despartit. Femeia casnica poate trece foarte greu peste urmarile divortului, dar trebuie sa realizeze ca nu este sfarsitul lumii, ci doar o faza a vietii, care trebuie tratata cu optimism si pozitivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *