Din ce in ce mai multi adolescenti renunta la Facebook

social media 7 ian.

Din ce in ce mai multi adolescenti renunta la Facebook

Studiile realizate inca din ianuarie 2014 arata o tendinta din ce in ce mai accentuata a tinerilor de a renunta la aceasta platforma de socializare. Un studiu mai recent arata ca in anul 2014 un total de peste 85% de utilizatori social media din Statele Unite foloseau Facebook – o scadere considerabila de la nivelul de 94% in 2013 sau de 95% in 2012.

Printre motivele acestui declin al popularitatii Facebook printre adolescenti este perceptia asupra sigurantei site-ului. Conform studiilor, doar 9% din cei intervievati au declarat Facebook ca fiind sigur sau demn de incredere. Chiar si elementul de divertisment a scazut, doar 18% dintre cei intervievati au declarat asta.

Procentul mare de adolescenti ce renunta la Facebook a fost confirmat de cercetari realizate si la jumatatea anului 2014, cand scaderea de 6% a fost semnificativa, in special in conditiile in care competitorii cunosteau efectul advers, de crestere.

Exista totusi si o sansa de recuperare pentru Facebook. Compania a cumparat serviciul de distribuire de fotografii Instagram pentru 1 miliard de dolari in anul 2012, si aplicatia de mesagerie Whatsapp pentru 19 miliarde dolari. In acest fel Facebook are de beneficiat, intrucat Instagram a depasit pragul de 300 milioane utilizatori activi lunar – din care majoritatea adolescenti – iar Whatsapp, de asemenea extrem de popular in randul tinerilor si adolescentilor, a avut o adevarata explozie, ajungand la peste 600 milioane utilizatori activi lunar in luna august. Diverse studii arata ca exact aceste doua proprietati ale Facebook sunt locurile catre care se indreapta tinerii si adolescentii.

Multi nu renunta la Facebook deoarece toti prietenii folosesc reteaua de socializare si nu vor sa renunte, sa se mute pe o alta si asa mai departe. Cu toate acestea tendinta de scadere a numarului de utilizatori in randul adolescentilor se mentine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *