Diamante – pietre scumpe

15 ian.

Diamante – pietre scumpe

  Diverse

In cazul in care esti un om de afaceri serios sau esti un manager in industria petroliera, cu siguranta ca iti vei permite sa cumperi un diamant pentru aleasa ta, sau de ce nu, sa il tii pentru tine. Diamantele sunt adevarate simboluri ale bogatiei si bunastarii si daca iti doresti sa iti achizitionezi unul din diamantele de mai jos:

Moussaieff Red 20 Millioane $

Acesta este cel mai mare diamant rosu din lume. Acesta are o greutate de 5.11 carate sau mai exact 1.022 grame. Diamantul a fost numit initial Red Shield Diamond si a fost descoperit de un fermier in anul 1990 si a avut o greutate initiala de 13.9 carate sau 2.78 grame. Diamantele rosii sunt printre cele mai rare tipuri de diamante cunoscute de om. Recent acesta a fost cumparat de un israelian Shlomo Moussaief care se ocupa cu design-un de de bijuteriii. Acesta l-a achizitionat la pretul de 20 de milioane de dolari.

Cullinan Heritage 35.3 Millioane $

Chow Tai Fook, un bijutier din Hong King a achizitionat acest diamant pentru suma de 35.3 milioane de dolari. Este cunoscut ca fiind cel de-al 19 diamant din lume ca marime. Ceea ce este cu adevarat surprinzator, este ca dimanatul a fost creat cu doar suma de 250 de dolari. Este clasat in topul 20 in lume im privinta celor mai bune diamante dure.Minele Petra Cullinan din Africa de Sud sunt recunoscute pentru faptul ca de-a lungul timpului au oferit cele mai mari diamante din lume. Acesta este cel scump dimanat dur vandut vreodata si daca ar fi sa fie slefuit si taiat, acesta ar fi unul din cele mai scumpe si mai dorite diamante din lume.

Este interesant cum o piatra atat de mica poate valora atat de mult. SI mai interesant este cum simpla taietura a acestora si modul in care este facuta aceasta poate dubla sau chiar tripla valoarea diamantului in sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *