Dezvoltarea personala

20 iul.

Dezvoltarea personala

  Diverse

Conform piramidei lui Maslow, autorealizarea este esentiala in viata fiecarei persoane, ocupand locul din fruntea piramidei, iar aici stima de sine si dezvoltarea personala joaca un rol extrem de important. Toata lumea are anumite scopuri si dorinte de viitor, iar acest lucru poate implica si dezvoltarea personala. Viata in sine poate fi o provocare si se bazeaza uneori pe pe supravietuire. O modalitate de a obtine o imbunatatire constanta este aceea de a ne dori sa crestem permanent, facand astfel in fiecare zi ceva in aceasta privinta. Dezvoltarea personala este un aspect destul de important in viata unui individ deoarece omul cat traiest invata, iar acest lucru ii va da oportunitatea sa isi valorifice potentialul si ii va da posibilitatea sa persevereze.

Autodezvoltarea este posibila pe tot parcursul vietii, iar imbunatatirea este posibila. Cariera este o zona foarte importanta deoarece ne ocupa o mare parte din timp si aici este nevoie de o stima de sine ridicata, de o responsabilitate foarte mare si de asemenea, avem nevoie sa ne depasim potentialul si sa perseveram. Lucrurile legate de sanatate, cresterea in greutate sau incredere in propria persoana depind foarte mult de mintea noastra si din acest motiv avem nevoie in permanenta de scopuri. Cariera este un domeniu cheie de dezvoltare personala care ne indica adesea cine suntem si ce vrem de fapt sa facem. Continuarea si intensificarea educatiei pentru o cariera de succes este un obiectiv foarte bun pentru dezvoltarea noastra. Asadar, tot ceea ce se iveste si reprezinta o oportunitate pentru noi si pentru cariera noastra ar trebui exploatat la maximum, fie ca este vorba despre noi cursuri, experiente noi sau schimbari majore in ceea ce priveste cariera.

Stabilirea obiectivelor personale necesita cativa pasi pe care ar trebui sa-i parcurgem pentru a ne asigura dezvoltarea personala de care avem nevoie in viata, iar acesti pasi sunt esentiali in stabilirea obiectivelor de familie, educatie, cultura, relatii, sanatate, stil de viata sau cariera. Cu alte cuvinte, invatarea este un proces de care avem parte pe tot parcursul vietii noastre si trebuie sa ne valorificam potentialul la maximum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *