Cum sa-ti inveti copilul sa nu mai injure

injuraturi 9 oct.

Cum sa-ti inveti copilul sa nu mai injure

Este cunoscut faptul ca obiceiurile proaste se invata mult mai repede decat cele bune. De cate ori pe zi injuram? Desi ne-ar placea sa spunem „Deloc”, in realitate injuram foarte mult, intentionat sau involuntar uneori. Tindem sa ne lasam prada nervilor si uitam ca avem in jurul nostru copii care preiau foarte repede aceste lucruri negative.

Adesea cei mici preiau vorbele noastre fara sa ne dam seama, chiar in timp ce suntem intr-o conversatie. Fie ca le preia de la noi sau de la scoala, gradinita sau alte medii, ne putem gasi in situatia jenanta cand copilul incepe sa injure in prezenta altora. Trebuie in acest caz explicat ca nu este un lucru bun. Cum se poate face aceasta? Incercam sa explicam in continuare.

Un prim sfat ar fi canalizarea furiei intr-un lucru pozitiv. Nervii duc la emotii negative, idei si ganduri care obosesc fizic si psihic persoana. Furia provoaca tensiune si nu se inscrie intr-un mod de viata sanatos. Pentru a reduce furia copilului, important este sa ii amintim un lucru placut, o amintire frumoasa, pentru a-i descreti fruntea. A te infuria nu este o solutie a problemei, mai bine cauti o rezolvare pe cale amiabila.

De fiecare data cand copilul foloseste cuvinte urate, incearca sa nu il certi cu toata lumea de fata, mai bine vorbiti intre patru ochi ca sa ii poti explica faptul ca ceea ce a spus nu trebuie sa se mai repete. Nu ajuta sa te plange rudelor sau prietenilor, copiilor nu le place deloc cand vad ca le este povestit comportamentul gresit altora.

Recompenseaza-i comportamentul bun, stabileste reguli privind folosirea limbajului impropriu, va aduce cu siguranta efecte pozitive. Copilul va fi tentat sa foloseasca acele cuvinte urate, dar va sti ca daca le evita va fi recompensat. Desi folosite de adulti fara exceptii, este foarte important autocontrolul. Numai atunci copilul va ajunge sa ne aiba drept un model bun de urmat si nu va mai folosi injuraturi si cuvinte urate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *