Cum sa responsabilizezi un tanar sofer si nu numai

26 aug.

Cum sa responsabilizezi un tanar sofer si nu numai

Ne plangem de prea multe reguli, de prea multe „daca”, de rigiditate si asa mai departe. Poate ca uitam ca suntem totusi liberi, insa pana punctul in care lezam libertatile celor din jur. Asa ca este absolut normal sa tii cont de faptul ca ai nevoie de reguli. Pana la urma si acestea te responsabilizeaza pana la urma. Iata si exemplul unui sofer: fie el tanar sau nu, nu se poate urca la volan daca nu este in regula cu tot ce trebuie, din punct de vedere al pregatirii cat si a actelor.

Legea spune clar: ai nevoie de permis desigur valabil, de ITP la masina, de taxa pentru drum si asa mai departe, dupa caz, Insa sa nu uitam nici de polita RCA, acea asigurare pe care orice sofer trebuie sa o aiba. In timp ce unii cred ca asta este o piedica si ca nu pot circula cu masina pentru ca au asa multe restrictii si lucruri de luat in seama,  ar trebui totusi sa ne gandim si la responsabilitatea in sine de a circula cu autoturismul. Cum sa iti permiti sa faci asta daca nu ai tot ce trebuie?

Spre exemplu RCA ieftin si mai ieftin fata de ce gasesc unii sau altii este si online. Trebuie doar sa stii unde anume sa cauti. Asa ca mergi pe ideea de a cauta, de a dedica putin timp acestei misiuni. Caci daca se intampla sa ai ghinionul de a face accident si tu esti de vina cam trebuie sa platesti daune de orice fel.

De ce or fi atat de multe taxe si cerinte? Nu degeaba un sofer este sau nu declarat apt pentru condus. Cineva certifica ca nu esti o problema din acest punct de vedere. Mai apoi, nici masina nu este de neglijat. Aceeasi responsabilitate se aplica si aici, de a nu face rau. Daca stii ca nu este in ordine si ca ai pericole si riscuri ce te pasc atunci de ce sa mai conduci? Este un rau voit asa ceva.

Ceea ce unii nu isi dau seama este ca a sofa si a detine un permis inseamna mai mult decat o mandrie. Responsabil esti si de viata si masina ta insa si de siguranta ta si a celor din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *