Cum sa fii mai hotarat la munca

hotarare 22 ian.

Cum sa fii mai hotarat la munca

Ai fost vreodata in situatia in care pur si simplu admirai abilitatea unui coleg de munca de a se descurca in situatii in care daca ai fi fost pus, esuai? Acel coleg trata totul cu usurinta si profesionalism, indiferent de persoana sau persoanele cu care trebuia sa se confrunte. Pentru acei care evita confruntarile sau pentru cei cu un temperament impulsiv aceasta calmitate si eficienta pare ceva supra-uman. Aceasta atentie si hotarare este o abilitate ce necesita timp pentru a fi folosita eficient.

Cei ce aplica aceasta abilitate tind sa caute crearea de fiecare data a unei situatii din care ambele parti ce se confrunta sa aiba ceva de castigat. Cunosc nevoia de a-si face cunoscute dorintele si deciziile, insa mandria lor nu are de suferit daca solutia propusa de ei nu este cea care este aleasa in cele din urma. Sa vedem cateva situatii posibile si modul cum ai putea face in asa fel incat totul sa fie bine.

Situatia 1: Munca in echipa. Se face o intalnire si abia astepti ca ideea pe care o ai sa fie acceptata de intreaga echipa. Unii ar astepta ca seful sa faca prima sugestie, pentru ca apoi sa ii urmeze calea si sa plieze propunerea in functie de ceea ce a spus el. O abordare mai agresiva presupune prezentarea ideii ca cea mai buna si trasarea imediata de sarcini de indeplinit pentru ceilalti. O abordare corecta ar fi sa asculti toate sugestiile oferite atat de sef cat si de colegi, sa iei in considerare punctele forte din fiecare si sa ajuti prin propria propunere la toata munca echipei.

Situatia 2: E timpul sa obtii o marire de salariu, insa seful nu face nici o miscare. Chiar daca ati discutat, ti s-a spus ca va dura intre una si sase luni pana sa se ia o decizie finala. Abordarea pasiva ar insemna sa iti inghiti dezamagirea si sa nu spui nimic, sa treci mai departe. Abordarea agresiva ar incepe cu amenintari asupra sefului ca vei incepe sa iti cauti ceva mai bun in alta parte. Abordarea corecta ar fi sa iti pastrezi respectul, atat fata de sine cat si fata de sef, sa privesti mai profund asupra viitorului companiei si sa iti definesti obiective pe care odata ce le aduci la indeplinire iti vor garanta acea marire de salariu.

Invatand sa fii mai hotarat, echilibrat si responsabil nu numai ca iti va creste respectul de sine, il vei castiga insa si pe cel al colegilor si al sefilor. Te va face sa ai mai multa incredere in tine si cu siguranta vei progresa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *